„АОБР ще подкрепя индустрията, всички инвеститори, независимо в коя сфера

...
„АОБР ще подкрепя индустрията, всички инвеститори, независимо в коя сфера
Коментари Харесай

ОБЗОР: Работодателите продкрепиха инвеститорите срещу зеления рекет

„ АОБР ще поддържа промишлеността, всички вложители, без значение в коя сфера са, защото тук не става дума единствено за туризъм, а и за металургия, минно-геоложко дело, строителство, превоз – секторите, които са наранени, са доста ". Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Той разяснява, че с изключение на тематиките за втория въжен превоз в Банско и развиването на ски туризма във Витоша, има доста предприятия и капиталови планове, които, без значение че са законни, страдат от ползите на „ групички природозащитници ". „ Говоря за групички, не за съществени организации ", сподели ръководителят на КРИБ. „ При всички положения ще настояваме да продължи законодателната политика против " зеления рекет ", която стартира сполучливо с измененията в Закона за опазването на околната среда, като едностранното обжалване на оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) ", съобщи още Домусчиев. „ В момента сульо и пульо може да върви да апелира и да стопира планове за стотици милиони и има доста такива образци. Така че тематиката за " зеления рекет " ще продължи да ни вълнува и ще се борим против всевъзможни начинания на група хора, които се пробват да спрат развиването на стопанската система и на туризма на България ", добави той.

Работодателите желаеха и да видят прогрес по тематиката с присъединението на България към Европейския валутен механизъм (ERM II), по-известен като чакалнята за Еврозоната. „ Пред чакалнята сме много време към този момент ", сподели ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Според организациите по отношение на влизането ни в Шенген също сме очевидци на големи усложнения при изпълнени условия. „ България, дали поради валутния ръб или друго, само че тя извършва условията дори и за еврото. Непризнаването на това е неприятно. Едно-единствено хубаво нещо има в цялата обстановка и то е, че дали ни признават или не за ERM ІІ или за Шенген, с тези старания да отговорим на изискванията средата и макроикономическата и финансовата непоклатимост в последна сметка способстват за издигането ни в разнообразни рейтингови ранглисти по света ", разяснява Симеонов.

За работодателите е значимо страната ни да се причисли и към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Те подчертаха, че Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) от 15 дни е със статут на външен наблюдаващ в организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР