АОБР отменя насрочения за 28 февруари т.г. национален протест срещу

...
АОБР отменя насрочения за 28 февруари т.г. национален протест срещу
Коментари Харесай

Работодателите се отказаха от протеста на 28 февруари срещу далаверите в енергетиката


АОБР анулира планувания за 28 февруари т.г. народен митинг против далаверите в енергетиката. Днес се организира втора среща при министър-председателя по проблемите в бранша

В срещата участваха ръководителят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев, министрите на финансите – Владислав Горанов, и на енергетиката – Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Камен Колев (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ), както и енергийните специалисти Константин Стаменов и Румен Радев, оповестиха от работодателските организации.

Беше разискван напредъкът по договореностите от миналата среща, извършена на 6 февруари т.г. По време на срещата стана ясно, че са готови ремонти в Закона за енергетика, отнасящи се до дълготрайните контракти с преференциални цени, с които ВЕИ и когенерации над 5 МВт ще бъдат задължени да продават силата си на борсата, като ще им се доплащат награди, каквато е и европейската процедура.

Излизането на ВЕИ и когенерациите от контролирания пазар на борсата ще се компенсира с понижение на количествата сила за покриване на софтуерните разноски, които ще се купуват по борсата.

Относно така наречен американски централи се водят диалози с посредничеството на Европейската комисия за модела за калкулация на невъзстановяемите разноски.

С Министерството на енергетиката ще се работи по нотификация на държавна помощ за енергоинтензивните браншове (по модела с ВЕИ) и за резултата от комбинираното високоефективно произвеждане.

Предстои идната седмица да се организира нова среща с фокус върху американските централи и по-доброто ръководство на студения запас.

Активният и потребен разговор сред работодателските организации и представителите на законодателната и изпълнителната власт е мотив за АОБР да анулира планувания за 28 февруари т.г. народен митинг. В тази връзка, осведомяваме, че митингът няма да се състои, само че членовете на АОБР резервират степента си на подготвеност за дейни протестни дейности, в случай че стартиралият разговор бъде прекратен и не се реализиран набелязаните промени. ГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР