АО „НоваВинд“, компанията на „Росатом“, отговаряща за проектите в областта

...
АО „НоваВинд“, компанията на „Росатом“, отговаряща за проектите в областта
Коментари Харесай

„Росатом“ и Lagerwey създадоха съвместно предприятие RedWind за доставка на вятърни турбини


АО „ НоваВинд “, компанията на „ Росатом “, отговаряща за плановете в региона на вятърната енергетика, и холандският производител на вятърни турбини Lagerwey сътвориха взаимното дружество RedWind. Това бе обявено в Амстердам на ревюто WindEurope от генералния шеф на АО „ НоваВинд “ Александър Корчагин и изпълнителния шеф на Lagerwey Хюб Морелис.

За общоприет шеф на RedWind бе назначен Емин Аскеров, заместник-генерален шеф на АО „ НоваВинд “, а поста ръководещ шеф на RedWind пое Шурд Сибург Шордсма, който дава отговор за лицензионната активност в Lagerwey.

RedWind ще дава отговор за маркетинга, продажбата и доставката на вятърни турбини „ до ключ “ и последващата им поддръжка. Компанията ще се заеме с реализирането на програмата за локализация на производството. Съвместното дружество ще дава отговор за квалификацията на доставчиците и договарянето на съставените елементи за индустриалната площадка на АО „ НоваВинд “ във Волгодонск. Действащата индустриална стратегия планува доставка на 388 вятърни турбини за взаимните предприятия на страните до 2022 година АО „ ВетроОГК “ ще бъде притежател на строящите се вятърни паркове и снабдител на електрическата енергия.

Lagerwey ще обезпечи на съветския сътрудник трансфер на технологиите за произвеждане на вятърни турбини с мощ 2,5 МВт и 4,5 МВт и ще показа компетенциите си в региона на основаване на вятърни паркове. Холандският сътрудник ще помогне на RedWind за образованието на личния състав, нужен за производството на вятърни турбини и употребата на ветропарковете. Lagerwey ще доставя и съставни елементи за първите 60 вятърни турбини.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР