Аня Пенчева се предаде пред най-големия здравословен проблем в живота

...
Аня Пенчева се предаде пред най-големия здравословен проблем в живота
Коментари Харесай

Аня Пенчева се предаде пред хашимотото, а Петя Дикова бори с болестта с бабини неефективни рецепти

Аня Пенчева се съобщи пред най-големия здравословен проблем в живота си – тиреоидит на Хашимото, разбра HotArena.

Актрисата години наред се опитваше да си затваря очите пред заболяването на щитовидната жлеза, заблуждавайки се, че може да я излекува с билки. Най-накрая обаче осъзна, че това е невероятно, и се реши на интервенция. 

Болестта на Аня е в доста напреднал етап , настояват осведомени. Лекари ѝ били предложили интервенция още преди години, само че актрисата изрично отказала да я режат. Притеснявала се, че защото интервенцията е в основата на шията, ще ѝ остане противен белег, който цялостен живот ще я тормози. Освен това се ужасявала, че може да обиден гласните ѝ струни и да онемее или най-малкото – да повреди гласа ѝ по този начин, че повече да не може да стъпи на сцената, писа „ Уикенд “.

Независимо, че лекарите я уверявали, че това е невероятно, тя се тресяла от боязън и отказвала да им повярва. Надявала се, че може да се излекува единствено с билки, диети и бабини цярове. Откакто чула диагнозата, тествала всевъзможни отвари и режими на хранене, изключила от менюто си първо глутена, след това – млечните артикули, мъчела се с таблетки селен и хранителни добавки, ходела на ирисова диагностика, правела си прочиствания с единствената вяра да спре заболяването. Това обаче се оказало невероятно. Хормоните ѝ били в сериозна точка, в щитовидната жлеза се образували възли, които при положение, че не се оперират, можело да причинят даже рак. 

В последна сметка звездата на родния спектакъл вдигнала ръце и се предала. Тя осъзнала, че в случай че ѝ е благ животът, ще би трябвало да легне в операционната . За нейно благополучие, щяла да се оперира по напълно нов способ с лазер, а не със скалпел. Лекарите дали обещание, че белегът ще бъде неосезаем, а риск за гласните струни на процедура няма. Преди да се оперира обаче, актрисата най-вероятно ще изчака да мине премиерата на новата ѝ пиеса, за която „ Уикенд ” към този момент писа. Тя ще бъде на фестивала „ Арт поток ” в Царево в края на юли. Преди това ще се играе в Стамболийски и Димитровград.

Най-вероятно интервенцията ще е след трите представления, защото след нея ще се наложи известно време актрисата да пази гласните си струни, заобикаляйки твърдата храна и говоренето с висок звук. Освен това ще би трябвало до края на живота си да съблюдава стоманен режим с хормонални таблетки. Добрата вест е, че най-малко ще се отърве от терапиите с хомеопатия и диетите, които не правят никаква работа, а единствено я тормозят. 

Дъщерята на актрисата Петя Дикова обаче продължава с опитите да лекува хашимото с естествени средства . Тя не се отхвърля от билките и диетите. Още преди години водещата на „ Култ ” по Би Ти Ви трябвало да се оперира, само че отказала. Очаква се обаче, в случай че всичко при майка ѝ мине добре, Петя също да набере храброст и на собствен ред да се подложи на лазерната процедура. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР