Антропоморфният робот Skybot F-850, доставен на космодрума Байконур, през август

...
Антропоморфният робот Skybot F-850, доставен на космодрума Байконур, през август
Коментари Харесай

Руският робот Фьодор вече е част от МКС

Антропоморфният робот Skybot F-850, доставен на космодрума Байконур, през август ще отиде на МКС. За това заяви ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин на страницата си в Twitter.

Преди половин час аватарът на робота Skybot F-850 дойде в Байконур - сподели ръководителят на държавната корпорация. Рогозин съобщи, че роботът ще се причисли към съветския екипаж на Международната галактическа станция, където ще продължат тестванията на " антропоморфната галактическа система ".

Хуманоидният робот Skybot F-850 (бивш " Федор " ) е основан от Android Technics и Advanced Research Foundation за Министерството на изключителните обстановки. Демонстрационен модел на робот план " Спасител " е изработен през 2016 година. Първоначално той е бил прочут под условното име Avatar, само че по-късно е получил лично име - FEDOR (Окончателно пробно демонстрационно обектно проучване - " Окончателен пробен демонстрационен обект на проучване " ). През 2018 година беше основана изложбата на Федор за VDNH.

Според проектите роботът ще остане в орбита за седмица и половина, по-късно ще се върне на Земята. В бъдеще Skybot F-850 ще отиде на Луната. Такива полети ще се правят преди полета на индивида към естествения сателит на Земята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР