Антропоморфният робот, който Индийската организация за космически изследвания планира да

...
Антропоморфният робот, който Индийската организация за космически изследвания планира да
Коментари Харесай

Индийски робот на космически кораб ще бъде роднина на робота Фьодор

Антропоморфният робот, който Индийската организация за галактически проучвания възнамерява да изстреля в космоса със собствен транспортен съд, ще бъде основан въз основа на потребление на съветския опит, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Това съобщи посланикът на Русия в Индия Николай Кудашев.
" На борда на предшественика на кораба " Гаганян " ще има робот хуманоид, с цел да се реши надеждността на системите за поддържане на живота за обитаемата версия на кораба - сподели той. - Предшественикът на " Гаганян " ще бъде изстрелян в безпилотен режим.

За подготовката на обитаемия модул интензивно ще се употребява съветският опит. Затова опитът, насъбран при основаването на робота Фьодор, ще бъде употребен без непосредствено прекопирване при основаването на индийския робот хуманоид. "

Кудашев добави, че защото Индия независимо основава собствен робот, само че с потребление на съветски разработки, може да се каже, че той до известна степен ще бъде " родственик " на робота Фьодор.

Миналата година Индийската организация за галактически проучвания оповести, че не има намерение да изпрати в космоса разнообразни животни за тестване на системи на транспортен съд, както това направиха други страни, а да изведе в орбита особено основан робот хуманоид, с който ще бъдат тествани всички нужни системи.

Роботът ще може да прави всичко, което прави индивидът, въпреки и " в не толкоз огромни мащаби ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР