Антонио Милошоски покани писмено в председателстваната от него Комисията по

...
Антонио Милошоски покани писмено в председателстваната от него Комисията по
Коментари Харесай

Викат Османи в парламента на С. Македония заради позицията на Скопие за плана 5+1


Антонио Милошоски предложения документално в управляваната от него Комисията по външна политика в Народното събрание на Република Северна Македония външният министър Буяр ОСмани, с цел да показа отговорите, които Скопие е изпратила до София за проекта 5+1.

В писменото искане се предлага съвещанието да бъде намерено и да се организира в най-кратък период, т.е. в интервала от 26 януари до 15 февруари.

„ Искаме това, тъй като считаме, че не е транспарантно и не е демократично депутатите в Народното събрание в София да знаят това, което не знаят македонските депутати. И македонската общност има право да знае защо става дума. Има ли какво да се крие или има защо да се приказва с всички депутати? “, споделя Милошоски.

Антонио Милошоски, който също е някогашен министър на външните работи в първото и второто държавно управление на Никола Груевски от ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че настояването е показано обществено, тъй като сегашният външен министър Буяр Османи и сътрудника му, някогашният вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров, макар че са скарани, имали едни и същи привички: „ Миналия декември внесохме искане до него да се обърне към комисията по външна политика, само че за жалост, той го пренебрегва и не се яви, което е негово обвързване по закон. Затова имам вяра, че с отправено обществено обръщение, с изключение на с документално искане, ще можем да доведем министрите в Народното събрание, където имат законови задължения да рапортуват за работата си, а Народното събрание да упражнява контрол и надзор “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР