Антони Тренчев е основател и изпълнителен директор на Nexo -

...
Коментари Харесай

Антони Тренчев, Nexo: Традиционната финансова индустрия не може да задоволи нуждите на модерния човек

Антони Тренчев е създател и изпълнителен шеф на Nexo - компания за финансови услуги, основани главно на криптовалути. Бивш депутат в 43-ото Народно заседание. Антони Тренчев ще бъде един от лекторите на тазгодишното издание на софтуерната конференция DigitalK, която ще се състои на 27 и 28 май. Билети и повече информация за нея можете да откриете на и. Как бихте описали бизнес модела Nexo накратко?

През 2017 година аз и мои другари, ранни вложители в bitcoin, се сблъскахме с проблем, чието решение след това се трансформира в изчезналото основно парче от пъзела на криптоекосистемата: по какъв начин да използваме своите цифрови активи, без да се постанова да жертваме цената им в свят, доминиран от твърди, фиатни валути.

Nexo се роди с обещанието да пренареди картата на финансите, като срещне най-хубавото от двата свята - обичайния и цифровия. Три години по-късно милиони хора в целия свят имат достъп до бързо, икономично и данъчно дейно финансиране. Отключихме капацитета на цифровите активи и ги превърнахме в част от всекидневието на потребителите, доста преди криптото да се радва на днешната си известност.

Този бизнес модел стана градивният детайл за Nexo и написа най-новата глава в 4000-годишната история на банкирането. Мисията да създадем банката на бъдещето, която предлага цялостен набор от услуги с изгодите на криптовалутите, осмисля концепцията зад Nexo - хората би трябвало да разполагат свободно с активите си. Криптовалутите процъфтяват, само че крипто като способ на плащане-не толкоз. Защо е по този начин и смятате ли, че ще се промени скоро?

Една от основните аргументи криптосветът да пораства толкоз бързо е, че обичайна финансова промишленост не може да задоволи потребностите на модерния човек. Хората чакат нещата да се случват тук и в този момент, да могат да се свързват с всеки от която и да е точка на света 24 часа през всеки един ден от седмицата и 365 дни в годината, да пращат известия и фотоси, да вършат конферентни диалози и да стриймват видеа. Живеем във време на мемета и персонализация - потребността да си самостоятелен в метода, по който управляваш финансите си, е повече от естествена. Криптото и услуги като нашите вършат тази независимост допустима.

Колкото до заплащанията с крипто, кой би желал да купува непосредствено с актив, чиято стойност пораства? Tesla против bitcoin да вземем за пример или кафе против Ethereum - колата ще остарее, кафето ще бъде изпито, а криптото ще продължи да върви нагоре. Ние решаваме този проблем с заеми против криптоактиви, изплатени във фиатни пари - по този начин плащаш за каквото решиш против криптото си, само че в не толкоз скъпия му фиатен предходник. Каква е главната причина хората да избират кредитирането на крипто вместо обичайното?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР