Антон Златанов ще остане директор на Гранична полиция“, каза вътрешният

...
Антон Златанов ще остане директор на Гранична полиция“, каза вътрешният
Коментари Харесай

Антон Златанов остава начело на „Гранична полиция“

Антон Златанов ще остане шеф на „ Гранична полиция “, сподели вътрешният министър Калин Стоянов пред Българска национална телевизия. На въпроса за какво Златанов се води краткотрайно назначен, той отговори, че това е практиката в Министерство на вътрешните работи - управителните чиновници минават подобен стадий, с цел да може управлението да се убеди, че са подобаващи. Бившите шефове на „ Гранична полиция “ и на Столична дирекция на вътрешните работи ще останат част от системата на Министерство на вътрешните работи.

Министърът уточни, че не е очаквал реакцията при назначението на Антон Златанов в Гранична полиция. Заяви, че Златанов е експерт и е бил буфер сред протестиращите и полицията на 2 септември 2020 г. 

 Посочи още, че казусът с битите студенти под колоните на Министерски съвет не е бил под управлението на Златанов, както и че всички инспекции против него като шеф на Столична дирекция на вътрешните работи не са разкрили никакви нарушавания, в това число по времето на Бойко Рашков и служебните кабинети.

" Служителите на Министерство на вътрешните работи не охраняват единствено българската граница, а границата на Европейски Съюз. Гранична полиция е натоварена с този проблем и работи в тясна връзка с всички институции, в това число Европейската комисия ".

Заяви, че обстановката по границата е извънредно динамична, като единствено за миналото денонощие са отблъснати сред 600 и 700 мигранти, които желаят да преминат границата.

Калин Стоянов поздрави всички чиновници на Министерство на вътрешните работи във връзка 144 години от основаването на структурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР