Антон Тодоров си направи дебелашка шега в разговора с телевизионния

...
Антон Тодоров си направи дебелашка шега в разговора с телевизионния
Коментари Харесай

Заплахите на Тодоров и Симеонов били шега и ирония

„ Антон Тодоров си направи дебелашка смешка в диалога с телевизионния водещ от Нова тв Виктор Николаев “, съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ, след думите на депутата от ГЕРБ в ефира на Нова, признати еднопосочно като опасност против журналиста.

„ Беше малко отвън подтекста на диалога и се получи недоумение на това, което е желал да каже Тодоров. Той има доста колоритен език и го употребява във всевъзможни обстановки. Не може да му се отхвърли, че от време на време е много автентичен, само че в тази ситуация не уцели нито мястото, нито метода, по който да се пошегува с Виктор Николаев ”, означи Горанов.

„ Ако гледаме безусловно думите, опасност имаше, само че в случай че ги гледаме в подтекста и смисъла, който е желал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам по този начин. Той е един извънредно ерудиран мъж и не би си разрешил в ефир да изкаже такава опасност. Подобни закани не се вършат в ефир ”, повтори министърът.

Владислав Горанов акцентира, че и той, и ГЕРБ се разграничават от държанието на Тодоров в ефира.

Антон Тодоров обаче остава депутат от гражданската квота на ГЕРБ. „ В българския парламент има хора с обвинявания, които стоят, ние приказваме дали острият език и неуместните смешки на Тодоров би трябвало да го извадят от политиката. Дайте да се държим съществено ”, прикани Горанов.

„ Антон Тодоров остава част от нашата парламентарна група. Всеки народен представител носи отговорност за това какво показва като мнение или позиция. Смятам, че той е един от цветистите ни депутати. Факт е, че той не си мери езика, даже в Народното събрание. Народното събрание е място, което би трябвало да се почита и всеки би трябвало да си преценя приказките и да работи професионално ”, ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред Нова.

След като Валери Симеонов – съдружен сътрудник на ГЕРБ и вицепремиер, даде посредством държавния пресцентър ултуматум на медиите да му се извинят, през днешния ден Менда Стоянова изясни, че пресслужбата на Министерски съвет е „ задължена да отразява разнообразни позиции на премиера и вицепремиера “.

Тя отхвърли, че даването на ултиматум посредством пресслужбата на Министерски съвет, е позиция и решение на държавното управление. Позицията си била единствено на Симеонов.

Снощи Симеонов разгласи пред тв BiT, че завежда каузи за клюка против Българска национална телевизия, БТВ, Нова телевизия и БНР, откакто изтече 24-часовият му ултиматум и те не му се извиниха.

Вицепремиерът твърди, че не е заплашвал Виктор Николаев, а подмятането, че може да му спретне " Викторгейт ", било прилика с подигравка във връзка абсурда с роднинските назначения.
Симеонов извини потреблението на думата „ ултиматум ” като несвоевременно - той „ просто човешки “ бил дал период на медиите да му се извинят.

" Направих го най-много поради Българска национална телевизия, тъй като те са държавна медия и би трябвало да пазят ползите на страната. Аз също работя за страната ", изясни той.

Всъщност Българска национална телевизия, БНР, както и Българска телеграфна агенция не са държавни, а публични медии, които по закон пазят публичния, а не интереса на ръководещи или опозиционни политици.

След като думите му се чуха ясно в ефира на Нова в петък, Симеонов съобщи, че четирите медии „ брутално са излъгали “. Целта била да се отклони вниманието от триумфите на кабинета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР