Антон Стратиев (вляво) и Тибо Тетинджер са основатели на Puzl

...
Антон Стратиев (вляво) и Тибо Тетинджер са основатели на Puzl
Коментари Харесай

Най-големият споделен офис за IT компании в България се разширява

Антон Стратиев (вляво) и Тибо Тетинджер са създатели на Puzl Coworking

© Велко Ангелов Още по тематиката
Жеко Колев: Работното място би трябвало да поражда креативност

Директорът " Стратегическо развиване " в WeWork и преподавател на DIGITALK 2018 пред " Капитал "
13 апр 2018
Служители без граници

Виртуалните екипи са трансформират в модел за доста новаторски компании с ясно дефинирани цели
30 мар 2018 Първият български акселератор на блокчейн стартъпи The Block и екипът на платформата за търговия с криптовалути Jarvis са измежду новите наематели Най-голямото споделено работно пространство в България и района - Puzl Coworking, се разраства с още един офис с повърхност 2500 кв.м. Така профилираният за IT експерти и компании Puzl към този момент разполага с три етажа в две здания в бизнес център " Витоша " и потенциалът му нараства до 550 наематели. Инвестицията в разширението възлиза на 800 хиляди евро, споделят от екипа.

Основателите Тибо Тетинджер и Антон Стратиев възнамеряват и агресия в района. Най-късно при започване на идната година се чака откриването на Puzl Coworking в Будапеща или Букурещ, като сега екипът договаря за подобаващи здания.

Новата локация

С открития през днешния ден офис общата повърхност на Puzl към този момент е малко над 6 хиляди кв.м, а общите вложения надвишават 2 млн. евро, споделят от екипа. По същия метод както са действали с досегашните площи на споделения офис, създателите и този път наемат дълготрайно при обезпечен невисок наем пространствата на някогашния текстилен цех " Витоша ". Инвестицията от 800 хиляди лева в разрастването е главно за повсеместен ремонт, обзавеждане и съоръжение на пространствата.

Новите офиси, наречени The View поради 360-градусовата панорама, са с потенциал 150 работещи. В тях ще има място както за експерти на свободна процедура, по този начин и за компании с екипи до 20 души. " Месеци преди откриването потенциалът ни беше изцяло запазен ", разяснява Тетинджер. Сред новите наематели са маркетинговата организация NetPeak, първият български акселератор на блокчейн стартъпи The Block и екипът на платформата за търговия с криптовалути Jarvis.
Предвижда се и още един стадий на развиването на новооткритото пространство - до края на 2018 година там ще проработи панорамен ресторант, който създателите на Puzl считат да оперират взаимно с външна компания.

С огромни крачки

С разширението на пространствата Puzl усилва и екипа си. От шестима чиновници през 2016 година сега за действието на офиса се грижат към този момент 22-ма. За късото си битие от 2015 година насам приходите на споделения офис са пораснали няколко пъти - от 193 хиляди лева през 2015 година до 760 хиляди лева през 2016 година, сочат финансовите доклади на сдружението " Пъзл уеб офис ", което стои зад плана. През предходната година приходите още веднъж са се удвоили, показват от екипа.

Разрастването на компанията надали ще спре дотук. Още до края на тази или най-късно при започване на идната година Тетинджер и Стратиев възнамеряват да открият най-малко една нова локация в Централна и Източна Европа. На този стадий се правят оценка здания и се водят договаряния в Будапеща и Букурещ.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР