Антон Недялков говори за Труд“ преди заминаването си за САЩ,

...
Антон Недялков говори за Труд“ преди заминаването си за САЩ,
Коментари Харесай

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Антон Недялков приказва за „ Труд “ преди заминаването си за Съединени американски щати, където ще играе за „ Далас “. В паузата на шампионата ЦСКА изненада с изходящия трансфер в не по-малко изненадващата дестинация – американската Мейджър Лийг Сокър. Срещу сумата от Щатски долар 1 500 000 „ алените “ продадоха един от титулярните си бранители. Недялков получи късмет да търси американската фантазия след 53 мача за столичния гранд и 3 участия за националния тим на България. На 24 години той се смята за един от дребното нови гении, появили се през последните 5 сезона в родния футбол.

За американската фантазия

Малко изведнъж за мен се получи този трансфер, само че все пак съм подготвен за предизвикването. Винаги съм желал да изляза в чужбина и да се потвърдя. Посоката е малко изненадваща, тъй като нормално в Америка се отива на финала на кариерата. Но аз имам шанса да опитам нещо ново. Сменям схемата, да. Нали споделят, че не е значимо от кое място си тръгнал, а къде си стигнал.

За новия тим и града

Разпитах и ми споделиха, че градът не е доста гръмък. Местните ги дефинират като „ готини хора “. Дано е по този начин. Градът на каубоите се слави с най-хубавото телешко месо и стекът е първото, което ще опитам от храната там. Отборът не е от най-класните, само че непрекъснато се бори да завоюва нещо, както някои от междинните тимове тук в България.

Треньорът и съотборниците

Старши треньор е Оскар Пареха, някогашен колумбийски национал с 8 сезона в „ Далас “. Приятел с Христо Стоичков. За футболистите нищо не знам. Мисля, че неотдавна са взели някогашен швейцарски национал. Прехвърлил е 30-те, само че е играл в „ Тотнъм “ и „ Ювентус “. Казва се Рето Циглер. Взимат повече играчи от Мексико и по-малко от Европа. Играят за много купи, както и в шампионската лига на Зона КОНКАКАФ.

Трансферът

Мениджърът Стефан Бакалски се свърза с мен и ми сподели, че има интерес от „ Далас “. Отговорих му да се обади на господин Гриша Ганчев, тъй като аз не мога да направя нищо. Дори и да желая да отида незабавно, решението е на притежателя на ЦСКА. Мисля, че два или три пъти са ме гледали онлайн и след всеки от тях са вдигали офертата. Близо два месеца прехвърлянето беше отворен и в последна сметка се реши да отида.

Мечтата за европейски гранд

Всеки професионален футболист желае да отиде да играе в първокласен клуб в Европа. Там е всичко, там се развива футболът, там играят огромните звезди, там са и многото пари. Аз не съм се отказал от тази си фантазия. Просто желая да стигна до нея по различен път, друг от обичайния. Почитател съм на испанското състезание. Футболът там не е толкоз корав, залага се най-много на техниката. Ако имам опция да играя в Примера дивисион някой ден, с наслада бих отишъл.

За раздялата с ЦСКА

На „ Българска войска “ направихме много добър тим и колектив. Мисля, че с тези футболисти ЦСКА може да направи дубъл – да завоюва шампионската купа и купата на България. Ако отборът победи със златните медали, един по право ще бъде за мен и се надявам, в случай че не ме не помнят, да ми го запазят. Но от в този момент споделям – при всички положения аз ще си го диря като завещание.

За началото в Ловеч

Детството ми не беше елементарно, тъй като майка ми и татко ми не са от заможно семейство, което разполага с огромни средства. Случвало се е някои деца, които нямат задоволително качества, бащите им да ги побутват със странични средства. Винаги съм се справял самичък и не съм желал помощ. Благодарен съм, тъй като много треньори от школата ми помогнаха. Аз съм от Ловеч и от дете мечтаех да играя в „ Литекс “. Случи се, а като екстра в мъжкия футбол треньори ми бяха Христо Стоичков и Любослав Пенев, които най-вече направиха за мен. За тях мога да кажа, че са доста положителни хора, доста положителни експерти и желаят да дадат на футболистите оптималното от работата си, с цел да могат те да вървят нагоре.

За мачовете в ЦСКА

Най-голямото нещо в ЦСКА е публиката. После идват традициите и триумфите, които те задължават във всеки един миг да даваш максимума от себе си. Страхотно се усещах в тима и бях на седмото небе, когато ме дефинираха за състезател №1 на сезон 2016/2017-а. Разбира се, незабавно почерпих и благодарих на всички в съблекалнята за признанието, тъй като футболът е групова игра. Никога не го не помня!

За драмите в живота

След летящия старт в елитния футбол ме застигнаха няколко тежки травми. В един миг и проблеми в персонални живот повлияха негативно на моите изяви. Преди две години татко ми умря и го претърпях доста тежко. Но с помощта на тима бързо стъпих на крайници. На два пъти от терена попадах на операционната маса поради спукан бял дроб. Положението беше сериозно, изключително при втория случай. Тогава Стоичков извика кола за спешна помощ, а господин Ганчев „ на пожар “ се обади в София. Там по неотложност ме оперира проф. Дани Петров в „ Света София “. Беше доста комплицирана обстановката, предричаха ми край с футбола. Но след 100 дни трудно възобновяване се върнах на терена.

За българското състезание

В някои обстановки в действителност има корупция и бутане на други тимове. Съдиите ги подпират и от време на време свирят не това, което виждат. Не имам вяра на теорията за обикновените неточности. Прекалено доста са с цел да имам вяра в това. Знам единствено, че от тенденциозното съдийство най-после печели един, а губи българският футбол като цяло. Всички от футболистите до публиката.

За националния тим

Въпросът по кое време ще се класираме на европейско или международно не би трябвало да е към мен, а към селекционера Петър Хубчев. След неговото идване отпред се заприказва за позитивни неща. Той вкара дисциплината, която споделят, че преди не е имало и че всеки си е правил, каквото си желае. Сега не е по този начин и имам вяра, че положителните резултати ще дойдат.

Извън терена

Не обичам да вървя по нощни заведения, само че от време на време се случва и да купонясвам. Винаги след подготовка обичам да се прибера у дома – да вечерям, да си почивам, да виждам телевизия. Фен съм на киното, одобрявам разходките, спокойствието отвън терена, тъй като от време на време ми е нужно. Доста пъти са ми казвали, че въобще не наподобявам на футболист. Но това, че съм подобен, не значи, че би трябвало да съм по нощните заведения, да пуша и да пия. Това е специалността ми и аз я извършвам, както другите хора. Те вървят от 8 до 17 часа на работа и съблюдават разпоредбите. Така виждам да върша и аз. Другото е орис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР