Антокорупционната комисия внесе в съда иск за конфискацията на имуществото

...
Антокорупционната комисия внесе в съда иск за конфискацията на имуществото
Коментари Харесай

КПКОНПИ иска отнемане на имуществото на Емилиян Гебрев и сина му

Антокорупционната комисия внесе в съда иск за конфискацията на имуществото на Емилиян Гебрев и cинa мy Xpиcтo за 13 млн. лева , заяви БНР.

По желае към този момент е формирано гражданско дело.

Кoмиcиятa желае oтнeмaнe нa имoти и нa aвoapи пo бaнĸoви cмeтĸи. Проверката е открила противоречие в заявената от Гебрев и сина му благосъстоятелност.
 Собственикът на
Собственикът на " Дунарит " уверен, че пробват да придобият бизнеса му

" Дунарит " още е под негово управление

Припомняме, че малко преди да се популяризира новината за отравянето на Гебрев, предприемачът се снабди с прецизирано обвиняване за закупуването на " Дунарит " през 2015 година. От своя страна обаче Емилиян Гебрев съобщи, че е уверен, че се пробват да придобият бизнеса му.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев пък съобщи, че военният цех е актив на " Корпоративна комерсиална банка " и Национална агенция за приходите и КПКОМПИ би трябвало да имат интерес да го придобият.

Кризата към собствеността на оръжейния бизнес беляза лятото е есента на 2017 година, когато бяха отнети лицензите на военния цех " Емко ". След няколко митинга пред Министерски съвет и поредност от срещи, в това число и с премиера Бойко Борисов , лицензите бяха възобновени. Преди това Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи претърсиха офиси на " Емко " с търсене на акции на " Дунарит ".
 Мъгла към собствеността на
Мъгла към собствеността на " Дунарит "

Дълговете на " Дунарит " са най-вече към КТБ

Припомняме, че по случая с отравянето на Гебрев вестник " Капитал " писа, че той е токсичен с вещество, сходно на " новичок ".

След това профилираният английски уебсайт за проверяваща публицистика Bellingcat е открил, че трети сътрудник на съветското военно разузнаване , който е бил във Англия по време на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок през март 2018 година , е дошъл в България няколко дни преди българският бизнесмен и неговият наследник съществено да се разболеят след отравяне с неустановено вещество.

Третият обвинен е 45-годишният с агентурно име " Сергей Вячеславович Федотов ", който съгласно Bellingcat е почитан чиновник на ГРУ. Както при другите двама обвинени по случая " Скрипал ", сътрудниците " Александър Петров " (истинско име Александър Мишкин) и " Руслан Боширов " (Анатолий Чепига) , агентурното име на " Федотов " е основано през 2010 година, като преди този момент няма никакви свидетелства за съществуването на такава персона.
 Борисов приказва с Ема Хопкинс за Гебрев
Борисов приказва с Ема Хопкинс за Гебрев

Срещата е почнала в 9 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР