Антоанета Костадинова завърши на 4-ото място във финала на 25

...
Антоанета Костадинова завърши на 4-ото място във финала на 25
Коментари Харесай

Малко не достигна на българската стрелба за нов медал в Токио

Антоанета Костадинова приключи на 4-ото място във финала на 25 метра състезателен револвер, откакто загуби престрелката с Ксяо от Китай в битката за медалите.

Тя стартира неприятно и не съумя да смъкна нито една от петте цели в първата серия от пет опита, само че след това съумя да навакса с по четири точни изстрела в идващите три серии и делеше третото място на старта на директните елиминации с 12 точки.

Три пропуща в седмата серия и 23 точки доведоха до престрелка, само че Костадинова продължи напред.

В последваща серия Костадинова и китайката Сяо Цзяжуйсюан смъкнаха по пет цели и в решителна престрелка трябваше да дефинират третото място. В нея българката направи три пропуща против един на азиатката и остана четвърта.

Престрелка реши и купата, откакто Миндун Ким (Република Корея) и Виталина Бацарашкина (Русия) приключиха с олимпийски връх от по 38 точки. Шампионка стана Бацарашкина с 4 свалени цели против единствено 1 на азиатката.

Това е втора олимпийска купа на рускинята в Токио след триумфа ѝ на 10 метра револвер и общо трето отличие в японската столица след среброто в смесената отборна конкуренция на 10 метра револвер. Цзяжуйсюан взе бронза с 29 точки.

Така Костадинова затваря сполучлива Олимпиада, откакто влезе в два финала и завоюва сребърен орден на 10 метра револвер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР