Антоанета Костадинова спечели първия медал за България в Токио. Тя

...
Антоанета Костадинова спечели първия медал за България в Токио. Тя
Коментари Харесай

Костадинова: България ще има още медали, няма да съм само аз

Антоанета Костадинова завоюва първия орден за България в Токио. Тя се завърна у нас по-рано през днешния ден.

" На 1000% съм сигурна, че ще имаме още медали, няма да съм единствено аз. Няма да посочвам имена, единствено ще кажа, че битката ни е доста мощна, изключително женската ", сподели 35-годишната стрелкиня.

В Токио тя завоюва още сребро на 10 метра въздушен револвер, а на 25 метра револвер остана четвърта, след доста неприятно начало. Мария Гроздева също се прибра в България след 7-ото си, последно присъединяване на Олимпийски игри.  " Не беше мъчно да взема това решение да се откажа от спорт, тъй като аз се подготвях за този край от половин година насам. Дори, скърбя, че подготовката ми беше добра, не бе за такова показване. Не всеки човек може да покаже постоянно опциите си. Малко ми у мъчително, че надали с това " семейство " па целия свят надали повече ще ги видя. Не беше по никакъв начин елементарно лесно! Напрежението беше огромно. Всеки ден, всеки месец. И става все по тежко с годините. Затова чаках този миг с наслада. Да не мисля за оръжие, за тренировки, за съревнование... ", съобщи именитата Мария Гроздева при идването си в София. " Какво си припомням от спечелването на първия ми бронзов орден от Олимпийските игри в Барселона 1992? Бях на 20 години. Бяхме голяма група спортисти и доста медали печелихме. Имаше наслада, само че за бронзов орден, не ни обръщаха доста внимание... Може би и по-добре. Спомням си, че бяха доста хубави години с доста триумфи ", добави Гроздева.

" Най-ценните ми оценки в кариерата ми са олимпийските трофеи в Сидни 2000 и Атина 2004. Спомените са ми доста ярки от всички олимпиади, само че най-високите ми достижения бяха в Сидни и Атина ", безапелационна е Мария.

" Със сигурност, на следващия ден като се събудя и животът ми потегля по различен метод. Категорична съм, няма връщане. Чувствам се прочувствено изхабена! Няма смисъл. При мен по този начин стоят нещата, че толкоз доста години съм взела участие, с цел да съм на върха. Сега да продължа единствено, с цел да вземам участие, няма да ми донесе нищо ", продължи двукратната олимпийска шампионка.

" Японците се показаха чудесно с организацията на тази Олимпиада. Страхотна организация. Чудна нация! Усмихнати, отлични. Да маските ги носихме на всички места, на открито и вътре. Очарована съм, страхотна Олимпиада с ограничения и всичко ", приключи Мария Гроздева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР