Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони” (НКИЗ),

...
Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони” (НКИЗ),
Коментари Харесай

НКИЗ и Крайбрежната зона за икономическо развитие в Китай подписаха Меморандум за сътрудничество

Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони” (НКИЗ), и Мао Мъндзюн, шеф на Крайбрежната зона за икономическо развиване на Цъси, Джъдзян (Zhejiang Cixi Coastal Economic Development Zone). подписаха Меморандум за съдействие в град Нинбо, Китай. Това оповестиха от НКИЗ. Антоанета Барес е част от делегацията, водена от икономическия министър Емил Караниколов.

С подписването на Меморандума НКИЗ и Китайските зони са се договорили да се подсилят двустранните стопански и бизнес връзки сред Република България и град Цъси, което ще спомогне за насърчаването на капиталовото съдействие сред тях. Антоанета Барес акцентира, че двете страни могат да обменят опит и положителни практики в привличането на вложения, построяването, развиването и ръководството на индустриалните зони.

По време на формалното посещаване в Китай беше подписан и Меморандум за съдействие за усилване на търговско-икономическите взаимоотношения сред Министерството на стопанската система на Република България и Общинското национално държавно управление на Нинбо от министъра на стопанската система Емил Караниколов и Джън Шанджие, партиен секретар на град Нинбо.

По време на срещата си с него министър Караниколов посочи, че прави оценка значимостта на Нинбо в самодейността за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и в самодейността за съгласуваност сред Европа и Азия „ Един пояс, веднъж “.

„ За шеста поредна година българските компании вземат участие в панаира в Нинбо, в който Министерството на стопанската система провежда всяка година българско национално присъединяване “, сподели Емил Караниколов.

В ревюто Експо за търговия и вложения се показаха близо 20 български компании. Тази година те участваха главно с храни и селскостопански артикули, вино, минерална вода и козметика. Град Нинбо е неофициалната столица в Китай на комерсиалното и икономическо съдействие в границите на самодейността „ 17+1 “ и е една от началните точки на Морския път на коприната.

По време на визитата си в Нинбо Антоанета Барес и делегацията посетиха българските щандове на Експото. Министърът на стопанската система Емил Караниколов откри галерия с картини на български и китайски художници в градската библиотека във връзка 70-тата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред България и Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР