Антоан Гризман ще бъде най-голямата лятна покупка на Барселона, съобщава

...
Антоан Гризман ще бъде най-голямата лятна покупка на Барселона, съобщава
Коментари Харесай

"Барселона" ще привлече Антоан Гризман за 125 милиона евро

Антоан Гризман ще бъде най-голямата лятна покупка на " Барселона ", оповестява Sky Sports, базирайки се на свои източници от двата клуба. Французинът, който играе за " Атлетико ", разгласи във вторник в обществените мрежи, че ще напусне сегашния си тим.

Според Sky Sports каталунците ще платят откупната уговорка в контракта на французина, която е на стойност 125 милиона евро (108 млн. паунда).

" Благодаря на всички за прелестните пет години. Беше необикновено и ще ви вардя вечно в сърцето си ", разгласи Гризман във видеообръщение в " Туитър ".

Нападателят беше платен от " Реал сосиедад " против 30 милиона евро през 2014 година и бързо се потвърди като водач на " дюшекчиите ". За отбора той изигра 256 мача и вкара 133 гола във всички шампионати. Само в Ла Лига статистиката му е 179 срещи и 94 гола.

.@AntoGriezmann: " Han sido cinco años increíbles; muchas gracias por todo, os llevo en el corazón ". pic.twitter.com/9XorY05u1T
— Atlético de Madrid (@Atleti) May 14, 2019

С " Атлетико " Гризман завоюва Лига Европа през предишния сезон, когато вкара два гола във финала и беше определен за най-хубав в шампионата. Французинът победи още със Суперкупата на Европа (2018) и Суперкупата на Испания (2014) със състава.

Световният първенец с Франция беше свързван с " Барселона " още през предишното лято, откакто оказа помощ на родината си да завоюва Мондиал 2018. Тогава обаче Гризман избра да остане в " Атлетико ". 28-годишният футболист от дълго време е наблюдаван от каталунците, които се надяват той да им помогне да се върнат на върха в Шампионската лига.

Почти несъмнено " Барселона " ще се раздели с Филипе Коутиньо. Гризман ще би трябвало да заеме неговото място като сътрудник на Луис Суарес и Лионел Меси в офанзивата на отбора.

През сегашния сезон Гризман има 47 мача за " Атлетико ". В тях той вкара 21 гола и даде 10 асистенции, а отборът му ще приключи на второто място в Ла Лига пред " Реал " (Мадрид).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР