Антоан Гризман, голямата звезда на Франция, бил уругваец. Това призна

...
Антоан Гризман, голямата звезда на Франция, бил уругваец. Това призна
Коментари Харесай

Антоан Гризман бил уругваец

Антоан Гризман, огромната звезда на Франция, бил уругваец. Това призна неговият добър другар от „ Атлетико “ (Мадрид), бранителят Диего Годин. Двамата разделят една съблекалня от години, само че в този момент ще бъдат противници в 1/4-финалния конфликт от мондиала. А за похлупак уругваецът е и кръстник на Миа – дъщерята на френския нападател.

„ Диего е отличен другар, с който извозвам всеки един ден в Мадрид – призна Гризман в навечерието на срещата. –  Обичам тази нация и хората й. За мен ще бъде прочувствен мач. “

Цялата кариера на французина пък е обвързана с осезаемо уругвайско наличие. Той дебютира в Испания за „ Реал Сосиедад “ под управлението Мартин Ласарте. В Сан Себастиан пък е пръв другар с Карлос Буено, различен „ урус “.

„ Антоан ми е казвал, че е уругваец – пошегува се Годин. – Ласарте изигра съществена роля за развиването му, а двамата прекарваха доста време и отвън терена. Винаги към него е имало уругвайци. Признавал ми е, че харесва методът ни на живот – барбекютата, музиката, пие даже повече мате (б.а южноамериканска напитка с кофеин) от мен. “

А конфликтът сред Франция и Уругвай предвещава да е повече от непредвидим. Тимът на Оскар Табарес няма проваляне досега и позволи единствено един гол в четири срещи. „ Петлите “ също имат три победи, само че в мача против Аржентина демонстрираха недостатъци в защита.

Големият отсъстващ обаче ще бъде Едисон Кавани. Нападателят, който вкара и двата гола при успеха с 2:1 над Португалия, е контузен и няма да се възвърне в точния момент. Дали това ще се отрази на резултатността? Никой не знае, само че в последните пет дуела сред тези два отбора падна… един, единствен гол.

 ur-fr

 uru-fra
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР