Антивирусен производител споделя съвети за киберсигурност по време на кризата

...
Антивирусен производител споделя съвети за киберсигурност по време на кризата
Коментари Харесай

Как да сме в безопасност онлайн в карантината

Антивирусен производител споделя препоръки за киберсигурност по време на рецесията Covid-19
В тези дни по целия свят се ползват спомагателни ограничения за сигурност в опит да се забавят разпространяването на COVID-19, по тази причина множеството от нас правят ежедневните си задания от вкъщи. Независимо дали работим от у дома, учим от вкъщи или се забавляваме, внезапно откриваме, че огромна част от живота ни се случва онлайн. Въпреки че това от дълго време е механически допустимо, едвам в този момент се изправяме пред тази действителност. Но би трябвало да сме изключително деликатни, тъй като там където са потребителите, там се навъртат и киберпрестъпниците.

Ето за какво Kaspersky споделя препоръки по какъв начин несъмнено да организираме нормалните си ежедневни действия и да бъдем в сигурност, до момента в който работим и поддържаме връзка от разстояние, до момента в който трае рецесията Covid -19.

„ Насърчаваме организациите да бъдат изключително бдителни в сегашния миг и да подсигуряват, че работещите от отдалеченост чиновници демонстрират особена зоркост. Организациите би трябвало да поддържат връзка ясно с служащите, с цел да се уверят, че са осведомени с рисковете, и да създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат далечен достъп за тези, които са под карантина или се свързват от вкъщи. В допълнение към увеличението на отдалеченото свързване към работното място, следим и киберпрестъпници, които се пробват да се възползват от обстановката с вируса, като крият злонамерени файлове в документи, отнасящи се към заболяването. Така че с този метод от страна на нарушителите, комбиниран с промени в работните привички, е рационално за бизнеса да бъде в допълнение внимателен сега. " мнения Дейвид Ем, основен откривател по сигурността в Kaspersky.

Когато употребяваме стрийминг услуги и гледаме видео онлайн:

През последните няколко седмици сме очевидци на най-високите равнища на онлайн стрийминг за всички времена, защото милиони хора, които нормално се социализират на открито и в заведения, са принудени да стоят вкъщи. Това безспорно ще сложи поточните видео услуги под голямо напрежение и може да докара до закъснение на даването на услуги, което от своя страна ще принуди потребителите да търсят различни способи за достъп до онлайн наличие. Въпреки това, отклоняването от предпазените портали на обичаните ни законни видео услуги за филми, игри и друго наличие, ще ни сложи непосредствено в ръцете на киберпрестъпници и ще остави потребителите уязвими за офанзива. Колкото и да е изкушаващо да се намерят различни източници на наличие, Kaspersky поучава потребителите да бъдат търпеливи и да се придържат към надеждни източници на онлайн видео, както и да следват препоръките за безвреден стрийминг:
Придържайте се към надеждни източници, т.е. услуги, за които имате абонамент, а не инцидентни източници, като ревизирате два пъти URL адреса или правописа на името на компанията, преди да изтеглите каквото и да било от даден уебсайт. Фалшивите уеб страници може да наподобяват като същинските, само че постоянно има аномалии, които да ви оказват помощ да забележите разликатаОбърнете внимание на разширението на изтеглените файлове. Ако изтегляте епизоди на телевизионно шоу, файлът не би трябвало да приключва с уголемение .exe Внимавайте за торентите, които употребявате, прочетете мненията. Ако мненията нямат връзка със наличието, евентуално разглеждате злотворен програмен продукт.Защитете устройствата, които употребявате за стрийминг, и се уверете, че прилагате актуализации към операционната система и приложенията.Не кликайте върху връзки, които дават обещание ранно гледане на наличието, в случай че не са на надеждни уебсайтовеИзползвайте кредитна карта, а не дебитна, в случай че е допустимо за заплащанията, които вършиме, и не избирайте алтернатива за опазване на данните на кредитната ви карта в уеб страниците, на които плащате. Използвайте неповторима и комплицирана ключова дума за всеки от вашите онлайн сметки
Когато пазарувате онлайн

Невъзможността или не желанието да напуснете дома основава по-голямо търсене на услуги за онлайн извършване на покупки, защото хората се стремят да купуват храна, развлечения и други движимости през интернет. Това, съчетано с извършване на покупки от досада, както и специфичните предложения от търговците на дребно, значи, че опасността от киберпрестъпници се усилва. Затова съветваме потребителите да бъдат изключително бдителни и да запомнят тези препоръки при извършване на покупки онлайн и отваряне на имейли от онлайн търговци на дребно:
Внимавайте за покупко-продажби, които наподобяват „ прекомерно положителни, с цел да са истина “ – по този начин се маскират измамите.Въведете URL адреса в браузъра си, с цел да посетите уеб страницата, вместо да кликнете върху връзки в имейлите.Проверете за знака „ катанец “ и знаците HTTPS в адреса на уеб страницата, когато плащатеИзползвайте кредитна карта, а не дебитна карта за спомагателна отбрана при плащанияНикога не запазвайте данните на вашата карта в уебсайтЗащитете устройствата, употребявани за извършване на покупки, и не забравяйте да прилагате актуализации, с цел да избегнете уязвимостиИзползвайте неповторима, комплицирана ключова дума за всеки от вашите онлайн сметки
Как да се предпазим от подправени вести

Фалшивите вести не са оригиналност, виждаме по какъв начин въздействат на значими събития, само че по време на национални и световни рецесии въздействието от разпространяването на подправените вести е по-опасно и осезаемо. Понастоящем е изключително значимо да обърнете внимание на източника и валидността на информацията, преди да я споделяте или да предприемате каквито и да било дейности в тази връзка. Разпространението на подправени вести единствено ще забави и обърка напъните на държавните управления за разпространение на потребна и основна информация и препоръки към жителите. Поради това предлагаме на хората да поставят спомагателни грижи за регулиране на информацията, на която се доверяват и споделят, с цел да не оказват помощ за разпространяването на казуса. Не е мъчно, в случай че се съблюдават елементарни правила:
Доверявайте се единствено на надеждни, одобрени новинарски сайтовеПроверете истинността на информацията, предадена от уста на уста или в чатове като WhatsApp и обществени медии. Това е много просто да се направи – потърсете информацията в благонадежден уебсайт за новиниАко не можете да потвърдите информация, помислете, преди да я споделите, и бъдете виновни за информацията, която предавате или препращате
Когато работите или учите от вкъщи:

Към работещите и учещите от вкъщи:

Образователни институции и работни места се затварят по целия свят за толкоз време, колкото е належащо, което постанова отдалечено свързване към мрежите на фирмите и учебните заведения.

На доста хора се постанова за първи път да работят с отдалечен достъп. Това, съчетано с опортюнистични офанзиви от киберпрестъпници, експлоатиращи страховете на хората, може да сътвори съвършена среда за киберпрестъпни дейности.

Работата или ученето от вкъщи може да наподобява обезсърчително, изключително за тези, които са привикнали да разчитат на поддръжката от ИТ експерт в офиса. Свързването от разстояние с учебни или работни мрежи предлага еластичност, къде и по какъв начин работим, само че също по този начин може да ни изложи на спомагателни опасности за сигурността. Следването на няколко съществени стъпки може да помогне на всички да бъдат в сигурност онлайн и да се възползват оптимално от онлайн уроци или далечен достъп.
Защитете всички устройства с реномиран артикул за сигурност в Интернет, в това число мобилните устройства, смарт телефоните.Винаги прилагайте най-новите актуализации към вашите операционни системи и приложения незабавно щом станат налични.Използвайте единствено приложения от надеждни източници, например Гугъл Play, App Store или тестваният портал за образование, който употребявате, или тези, които са предоставени от вашата компания или учебен институт.Използвайте единствено надеждни мрежи за онлайн действия, изключително WiFi. Ако не е вашата мрежа и би трябвало да работите онлайн, използвайте VPN (Virtual Private Network), с цел да подсигурите връзката си.Винаги сами въвеждайте уеб адреси. Не натискайте връзки или атачмънти и не отговаряйте на непоискани известия.Архивирайте постоянно данните си на външно устройство, което не е обвързвано с интернет, с цел да не загубите файловете, по които сте работили.
Към ИТ мениджърите:

ИТ отделите в международен мащаб са изправени пред най-големите провокации сега, защото виждаме невиждан брой хора, които се свързват отдалечено с корпоративните мрежи. Те оказват спомагателен напън върху към този момент усложнената ИТ инфраструктура за сигурност. След като обещано устройство се изведе отвън мрежовата инфраструктура на организацията и то е обвързвано с нови безжични мрежи, рисковете стават по огромни и разнородни. Kaspersky дава няколко елементарни стъпки, които тези организации могат да подхващат:
Осигурете VPN за личния състав, който да се свърже несъмнено към корпоративната мрежаВсички корпоративни устройства - в това число мобилни телефони и преносими компютри - би трябвало да бъдат предпазени с подобаващ програмен продукт за сигурност, в това число мобилни устройства (например програмен продукт допускащ заличаване на данни от устройства, за които се оповестява, че са изгубени или откраднати, сегрегиране на персонални и работни данни и ограничение на приложенията, които могат да бъдат инсталирани)Винаги прилагайте най-новите актуализации на операционните системи и приложенияОграничете правата за достъп на хората, които се свързват с корпоративната мрежаУверете се, че личният състав е осведомен с заплахите от реакция на нежелани съобщения
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР