Антиваксърите атакуват родители на новородени в социалните мрежи, пише Гардиън.

...
Антиваксърите атакуват родители на новородени в социалните мрежи, пише Гардиън.
Коментари Харесай

Антиваксърите атакуват родители на новородени в социалните мрежи

Антиваксърите нападат родители на новородени в обществените мрежи , написа " Гардиън ".

Половината от всички родители на дребни деца са изложени на дезинформация за имунизациите в обществените мрежи, демонстрира нов отчет. В отчета се отбелязва, че главната причина да се заобикалят ваксини е страхът от странични резултати.
 20-годишен връх на морбили в Европа поради антиваксърите - 60 000 заболели за година
20-годишен връх на морбили в Европа поради антиваксърите - 60 000 заболели за година

Твърдения против ваксини от обществени мрежи и популисти заплашват живота на всички

" Трябва да противодействаме на дезинформацията в здравната сфера онлайн и в обществените мрежи ", съобщи Шърли Креймър, шеф на Кралското общество по публично здраве, изготвило отчета.

Представителят на организацията прикани обществените мрежи и платформи да подхващат ограничения, тъй като са удобна среда за разпространяване на подвеждаща информация и отрицателни послания.

Могат да настъпят някои отрицателни и рискови последици . Те би трябвало да поемат отговорност, акцентира Креймър.

Антиваксърите нападат родителите на новородени в обществените мрежи посредством издание на истории, в които настояват, че има умряли бебета от ваксини или с трайни увреждания в резултат на странични резултати . Американската група " Спрете наложителната имунизация ", ръководена от Лари Кук, е цензурирана от английски орган през ноември поради известие във " Facebook " след недоволство на майка на бебе на Острова.

В отчета се отбелязва, че родителите като цяло поддържат имунизирането, само че при проучването е открита тревожна статистика. Всеки двама на петима родители на деца под 18-годишна възраст декларират, че са били обект на отрицателни известия за имунизациите в обществените мрежи или конгреси " постоянно или от време на време ".

Само един на десетима родители има вяра на това, което е видял в обществената мрежа.

В изследването са взели участие повече от 2 600 родители, както и други 2000 възрастни . Установено е, че хората имат дребни знания за имунизациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР