Антитръстовият регулаторен орган на Обединеното кралство установи предварително, че предложеното

...
Антитръстовият регулаторен орган на Обединеното кралство установи предварително, че предложеното
Коментари Харесай

Британският антитръстов регулатор обяви, че закупуването на тв Скай от Фокс на Рубърт Мърдок не е в обществен интерес



Антитръстовият регулаторен орган на Обединеното кралство откри авансово, че препоръчаното придобиване на английския заплатен ефирен колос Sky от водещата кино и телевизионна формация " 21st Centrury Fox " на Рупърт Мърдок " не е в публичен интерес " заради опасения по отношение на плурализма, оповестяват водещите международни финансови организации.

Британският оторизиран орган по конкуренцията и пазарите CMA разгласи във вторник, че в случай че договорката бъде осъществена по метода, по който беше препоръчана, това ще докара до усилване на въздействието върху публичното мнение на фамилният концерн " Мърдок ", който управлява както Fox, по този начин и News Corp. която пък има осведомителната финансова организация " Дау Джоунс ".

През 2016-а година компанията 21st Century Fox закупи 61% от телевизионния колос Sky за 11,4 милиарда английски лири (около 15,1 милиарда $ или към 12,7 милиарда евро). Тази договорка към този момент получи утвърждение от регулаторните органи в Австрия, Германия, Ирландия и Италия, както и от тези на целия Европейския съюз.

От Fox обявиха, че са разочаровани от това авансово решение на CMA. Компанията обаче акцентира, че ще продължи да си сътрудничи със английския регулатор преди публикуването на неговия финален отчет за договорката, който ще се състои през май 2018-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР