Антитръстовият надзорен орган на Франция наложи глоба в размер на

...
Антитръстовият надзорен орган на Франция наложи глоба в размер на
Коментари Харесай

Глоба за 500 млн. щ. д. наложи Франция на Google

Антитръстовият контролен орган на Франция наложи санкция в размер на 500 милиона евро на американския софтуерен колос Гугъл за неспазване на краткотрайните разпореждания на регулатора, предава Reuters.

В рамките на идващите два месеца компанията би трябвало да показа оферти за това по какъв начин ще компенсира новинарските организации и други издатели за потреблението на техните материали. Ако не го направи, тя ще бъде изправена пред спомагателни санкции в размер на до 900 000 евро дневно. От Гугъл обявиха, че са доста разочаровани от решението. 

Издателите на вести APIG, SEPM и AFP упрекват софтуерната компания, че не е почнала диалози добросъвестно с тях, с цел да намерят общ език за възнаграждението за потребление на наличието на вести онлайн, според неотдавнашна инструкция на Европейския съюз, която основава така наречен „ прилежащи права “.

Самият случай се концентрира върху това дали Гугъл е нарушил краткотрайните разпореждания, издадени от антимонополния орган, който упорства такива диалози да се организират в границите на три месеца след поръчка от страна на издателите. 

APIG, който съставлява множеството огромни издатели на печатни вести (Le Figaro, Le Monde и др.), остава един от ищците, макар че е подписал рамково съглашение. То обаче е било краткотрайно прекъснато в очакване на антитръстовото решение, оповестиха източници на организацията. 

 
Източник: " Фокус "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР