Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от

...
Антителата не са никакъв китерий на предпазване на индивида от
Коментари Харесай

Експерт: Антителата не са критерий за предпазване от нова инфекция

Антителата не са никакъв китерий на предотвратяване на индивида от нова зараза. Те са маркер, който никога не може да бъде обебктивен. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент " Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките.
Огромният брой хора, които даже прекарват болестта, нямат антитела, сподели още той.
Доказано е към този момент изрично, че клетъчният имунитет е този, който ни защищава от вируса или оказва помощ ние да оздравеем, акцентира имунологът. Тестът за клетъчния имунитет обаче е безценен и няма по какъв начин да се направи на огромен брой хора. Все още няма бързи и евтини проби за разбор на клетъчния имунитет, подечерта доцент Чорбанов.
Не може да се заблуждаваме, че има по какъв начин да се изолираме и да нямаме допир с ковид. Бавното придвижване на вируса измежду популацията в международен мащаб демонстрира, че големият брой хора са защитени по формулировка. Това се дължи на обстоятелството, че доста от тях са прекарали човешка коронавирусна зараза - доста близка до тази, изясни специалистът.
" Не можем да чакаме 100% от хората да са защитени ", сподели още доцент Чорбанов.
" Твърдо може да се каже, че ние крепим еднакъв % още от април месец и не мога да се съглася, че имаме по-висока заболеваемост ", добави той.
Не може да се каже, че се е нараснал процентът на инфектираните младежи. В международен мащаб няма такива данни, акцентира специалистът.
Относно имунизацията той сподели, че тя ще бъде нужна за рисков контингент като хора с хронични болести, израстък, автоимунни заболявания и за възрастните хора.
Той означи, че доста сериозен проблем е дефицитът на витамин Д, тъй като той играе основна роля при развиването на автоимунните болести. Препоръчва равнищата на витамин Д да се наблюдават.
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР