Антителата, които се създават в резултат на контакт с вируса,

...
Антителата, които се създават в резултат на контакт с вируса,
Коментари Харесай

Антителата са два вида, ето най-важното за всеки от тях

Антителата, които се основават вследствие на контакт с вируса, могат да бъдат два вида. Първият са антитела очевидци. Те демонстрират, че сте били в контакт с COVID-19, само че не защищават от заразяване. Трябва да имате вирус обезвреждащи антитела . Те защищават от заразяване.

Това изясни в студиото на имунологът Богдан Петрунов. Той изрично съобщи, че съществуването на антитела не е причина за издаване на зелен документ. По думите му не е ясно какво количество антитела ни защищава от заразяване, тъй като това зависи от самостоятелната реактивност на имунната система.
 Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме  Ваксината: най-важното в резюме
„ Още когато получихме първите ваксини, ясно беше написано в характерностите им, че те не защищават от заразяване, те оказват помощ да прекарате вируса по-леко. Въпреки това има дребен % хора - 8 % от човешката популация, които не реагират на антигенен тласък. Тоест, имунната система не реагира на имунизацията ", изясни експертът.

Според него евентуално ще се наложи да се имунизираме против ковид всяка година. Имунологът бе безапелационен, че хората с автоимунни болести наложително би трябвало да се имунизират. Бременните дами също могат умерено да си слагат ваксина.

Чуйте целия коментар на имунолога Богдан Петрунов за във видеото горе.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР