Антисемитизмът е първият лакмус за обществените нагласи към малцинствата. Това

...
Антисемитизмът е първият лакмус за обществените нагласи към малцинствата. Това
Коментари Харесай

Севда Шишманова пред Дарик: Антисемитизмът е първият лакмус за обществените нагласи към малцинствата

" Антисемитизмът е първият лакмус за публичните настройки към малцинствата ". Това разяснява в предаването „ Стълбището “ по Дарик журналистът Севда Шишманова.

Според нея това е надълбоко непознаване на това какво се е случило с евреите. „ Хората би трябвало хората малко да се върнат обратно и да видят действително какво се е случило по време на Холокоста. Трябва също по този начин да се види какъв филтър поставят обществените медии на антисемитизма, тъй като има доста огромна интензивност на палестинската страна в обществените медии. В последните години ислямският свят преоткри метода да съобщи своята позиция, а оттова и да манипулира в обществените медии. “, акцентира Шишманова.

По думите ѝ, в западните общества към момента съществува недоумение по какъв начин хора, които са родени, възпитани и образовани в Лондон, Париж или Берлин са способни да пазят палестинската позиция. „ Най-големият потрес на британците по време на атентатите в Лондон през 2007 година, беше че тези момчета, които направиха атентата, бяха родени, израснали и учили в Обединеното кралство. “, сподели още журналистът.

Според Шишманова всяко общество би трябвало да види къде са неговите пробойни във връзка с радикализацията и да се опита да ги ръководи на доста равнища – обучение, просвета, законодателство и обществена политика. „ Ние живеем в свят, в който антисемитизмът е първата индикация, че има нещо което бъркаме като общество в това да можем да живеем дружно с хора от друга раса и етнос. Всяко едно заклеймяване затваря вратите, през които на нас ни следва да минем като общества. “, сподели още Севда Шишманова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР