Антируските санкции предизвикват все повече недоволства от страна на германци,

...
Антируските санкции предизвикват все повече недоволства от страна на германци,
Коментари Харесай

Forbes: На корпорациите им омръзна от „удържащите Путин”, пречат им на бизнеса

Антируските наказания провокират от ден на ден недоволства от страна на германци, австрийци и французи, написа във Forbes Кенет Рапоза. Неотдавна Сенатът на Съединени американски щати внесе в листата със наказания допълнение, ориентирано срещу газопровода „ Северен поток-2 ”, в чието строителство вземат участие немската компания Wintershall и австрийската OMV, а френската компания Engie се явява един от бенефициентите. Според германците и австрийците, американският план „ нарушава суверенитета на тяхната енергийна политика ”. Според Вашингтон, газопроводът „ нанася вреди на Украйна”. Сенатът има намерение „ да затегне гайките” във връзка с най-големите компании, като ги затрудни да вършат бизнес в целия свят. Новите наказания провокират безпокойствие измежду огромните промишлени и газови компании. Компании като Exxon, Chevron и други поддържат подозренията на Доналд Тръмп в увеличаване на глобите срещу Москва, отбелязвайки, че те могат да сложат кръст на нефтени и газови планове в целия свят с присъединяване на съветски сътрудници.

Например съветската компания не може да добива петрол по контракт с Мексико на дълбочини над 150 м, защото американските компании не могат да им доставят нужното съоръжение и технологии, явяващи се най-важния импорт на Русия от Съединени американски щати. Миналата година Русия похарчила $391,7 млн за такова съоръжение, което е повече от всяка друга страна в света.

„ Удържането на Вашингтон по отношение на Путин отиде прекомерно надалеч от първичния проект по оказване на напън върху Русия за реализиране на спокойно съглашение с Украйна” – написа Рапоза. Антируските наказания на Запада, оправдавани с украинския спор, в този момент служат като „ инструмент за наказване на Путин и Тръмп”. Новият законопроект на американския сенат упреква Путин в „ интервенция в изборите в Съединени американски щати,, приписвайки виновност за „ хакерските атаки” и „ провалянето на Хилъри Клинтън”.

„ Натиквайки обаче Русия в ъгъла, ястребите в Конгреса вършат същото и с могъщите корпорации, които могат доста да изгубят. Ако им се наложи да избират на чия страна да застанат, то е допустимо да не са създателите на сенатския законопроект, обобщава Кенет Рапоза във Forbes.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР