Антиромските настроения са форма на расизъм и са проблем за

...
Антиромските настроения са форма на расизъм и са проблем за
Коментари Харесай

ЕС: Антиромските настроения са форма на расизъм и са проблем за страните-членки

Антиромските настроения са форма на расизъм и са проблем за страните-членки на Европейски Съюз. На тази констатация се основава и признатата през днешния ден резолюция от Европейския парламент за усъвършенствана тактика за интеграция на ромите.

Проблеми с интеграцията имат всички страни, признават подмолно евродепутатите. Едни даже признават, че антиромските настроения са откровена дискриминация, до момента в който други пък назовават признатата през днешния ден резолюция " неуместно двуличие ". 100 дни преди решаващи за Европейски Съюз избори през днешния ден, се оказа много мъчно да се приказва намерено за проблемите на Европа с интеграцията на ромите.

„ Тази тематика е сложна, още по-трудно става в действителност преди избори, тъй като, за жалост, ромите се употребяват в действителност като избирателен инструмент. Има разнопосочни ползи. Всяка партия подхожда по друг способи и те стават разменна монета”, сподели Асим Адемов от ЕНП.

„ Това, което вършат сега, е дотъкмяване на агитация. Тази резолюция, тя не е законодателна на всичко от горната страна, тя е пожелателна – отбива номера и оправдава заплатите на една дузина безполезни видове, които си търсят причина, с цел да се появяват в публичното пространство”, съобщи Ангел Джамбаски от Европейски консерватори и реформисти.

Снимка: БГНЕС

Краят на днешния парламентарен ден в Страсбург надали ще е по-обединяващ.

Италианският министър председател Джузепе Конте влиза в пленарната зала за директен разговор с депутатите. Без подозрение, срещата ще е мотив за конфликт на проевропейски с антиевропейски позиции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР