Антиправителственият протест в центъра на София блокира движението в т.нар.

...
Антиправителственият протест в центъра на София блокира движението в т.нар.
Коментари Харесай

Протестиращите блокираха триъгълника на властта, скандират "Бойко, чао!"

Антиправителственият митинг в центъра на София блокира придвижването в така наречен “ триъгълник на властта ”, заключен сред постройките на Министерски съвет, Народно заседание и Президентството, съобщи кореспондент на БГНЕС. За пета поредна вечер на улицата с искане за оставка са хиляди души – млади, остарели – има хора от всевъзможни възрасти. Много са хората с деца, с кучета и такива на велосипед.

Множеството скандира “Корона, довиждане! Бойко, довиждане! ”

Сред лозунгите, издигнати на собственоръчно написани плакати, се чете: “Насилието не е случай ”, “Прокуратурата (не) е свиневъдство! ”, “10 години стигат! Борисов, върви си с мир! ”, “Искам бъдеще в България, доста ли е? ”.

Полицейското наличие в региона е засилено. Минути преди 19 часа към униформените в периметъра за сигурност се причислиха още екипи на полицията.

Минути по-рано членове и симпатизанти на Коалиция Демократична България, отпред с Христо Иванов и Атанас Атанасов, митинг ираха пред Министерство на вътрешните работи, с цел да желаят оставка та на Младен Маринов, а по-късно с шествие се причислиха към митинг а пред Министерски съвет.

Причините за желаната оставка на Маринов са две съществени – събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения митинг в столицата се стигна до конфликти и има доста сигнали за полицейско принуждение върху митинг иращи. Вторатата причина е поради съботния митинг край Росенец, когато жители потеглиха да плажуват на охранителен плаж, само че бяха спрени от представители на жандармерията.

Освен в столицата, митинг и в понеделник вечер против властта има във Варна, в Бургас, в Стара Загора, в Хасково и в още няколко града на страната.

Основните претенции на митинг иращите са оставка на държавното управление и на основния прокурор.

Протестите протичат умерено. Във всички градове има засилено полицейско наличие. Лозунгите, които издигат недоволните са сходни с тези, които се четат и от жълтите павета в София – „ Протестирам, с цел да не емигрирам ”, „ Искаме бъдеще за нашите деца ”, „ България на хората, не на мафията ” и други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР