Антиправителственият протест в Белград снощи завърши след задържането на няколко

...
Антиправителственият протест в Белград снощи завърши след задържането на няколко
Коментари Харесай

Снощните сблъсъци в Белград завършиха с един ранен

Антиправителственият митинг в Белград нощес приключи след задържането на няколко десетки подстрекатели на вълнения, заяви сътрудник на ТАСС от мястото на събитието.

Протестът стартира спокойно към 19:00 локално време. Студенти седяха по тротоарите, представители на националистически придвижвания скандираха лозунги за Косово, пяха и патриотични песни. Около 21:00 ч. в тълпата пред Народното събрание стана спор сред протестиращи, един от участниците в акцията бе прободен с нож. Цивилни служители на реда задържаха виновника и оказаха първа помощ на потърпевшия.

Но след случая ситуацията на площада се изостри. Протестиращите разбутаха металните заграждения и се пробваха да избият вратата на Народното събрание. В този миг дойде отряд за битка с безредиците, който с палки отхвърли нападателите. В отговор против силите на реда полетяха запалителна средства.

Около 22:00 ч. полицията стартира да изтиква протестиращите от площада, като употребява сълзотворен газ. Облакът му обхвана и публицистите, в това число кореспондента на ТАСС, който трябваше да надене противогаз, както и доста други кореспонденти, работещи на мястото на събитието.

Групи от 20-30 радикални протестиращи бяха изтласкани към околните улици и там бяха арестувани от елементи на жандармерията. След това безредиците в града стопираха. Мирните протестиращи умерено потеглиха към домовете си.

По-късно от площада пред Народното събрание се изтеглиха полицейските коли и той напълно опустя. В центъра бе възобновено автомобилното придвижване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР