Антиправителственият митинг в Хонконг днес е събрал повече от 1,7

...
Антиправителственият митинг в Хонконг днес е събрал повече от 1,7
Коментари Харесай

На митинг в Хонконг участваха 1,7 милиона души

Антиправителственият протест в Хонконг през днешния ден е събрал повече от 1,7 милиона души съгласно уредника на протестната демонстрация Фронт за цивилен човешки права. Това го прави най-масовото събитие от началото на демонстрациите на 1 юли, съобщи ДПА.

Това е и един от най-многолюдните митинги от връщането на Хонконг под китайско ръководство през 1997 година

Уон Ик Мо - началник на коалиция от продемократични групи сподели, че митингите са почнали против оспорван законопроект за екстрадиция в Китай, само че са се трансформирали в придвижване против "репресията в китайски жанр, която към този момент се прави от хонконгската полиция ".

"От деятелите на първа линия, през възрастните в домовете за остарели хора до живеещите в общински жилища, жителите на Хонконг бяха изправени пред полицейска грубост под формата на сълзотворен газ, гумени патрони, които използваха, с цел да ни разпръскват и арестуват ", сподели Уон.

Станахме цел на небивали набези от проведените триади. Гражданите на Хонконг са надълбоко възмутени и отвратени от дейностите на държавното управление и полицията в Хонконг, акцентира деятелят.

More than 100,000 people hold another day of pro-democracy protests in Hong Kong, in the face of warnings from Beijinghttps://t.co/unL7SXrTpG pic.twitter.com/NcbC015t0W
— BBC News (World) (@BBCWorld) August 18, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР