Антиправителствените протести в страната навлизат във втория си месец. В

...
Антиправителствените протести в страната навлизат във втория си месец. В
Коментари Харесай

Партията на Слави имала радикално предложение?

Антиправителствените митинги в страната навлизат във втория си месец. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост ", а протестиращите пред Ректората местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.

Късно нощес протестиращите потеглиха на обичайно шествие по бул. "Цариградско шосе ", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна.

Ситуацията е по-скоро в позиционна борба. В началото нещата изглеждаха по един метод, по-късно се наложи да се измисля нещо, което да концентрира вниманието на хората. Вече сме във етапа, която би трябвало да се получат отговорите, разяснява политологът доцент Татяна Буруджиева.

Според нея държавното управление от самото начало предлага мека смяна на протестиращите, а жителите чакат последващо предложение.

Не е инцидентно, че по социологическите проучвания тъкмо партията на Слави Трифонов набира резултат. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна борба, а борбата сред протестиращи и държавно управление е ситуативна, добави тя.

И Слави се изрече за блокадите: Изборът е протестиращите или милицията!

Според политолога Георги Киряков от страна на ръководещите се оферират краткотрайни решения.

Играе се на положителното и неприятното ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е индивидът, който може да разреши или да не разреши обещано нещо. От друга страна, Каракачанов не е мъчно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се отстрани нещо, което съгласно него е нелегално, разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му макар че Слави Трифонов не участва физически на митингите ще получи огромния дял от електоралното неодобрение.

Той има ясно контрапредложение на това, което дават ръководещите. Отдавна го е дал, дори не го повтаря и няма потребност. Фактът, че няма предложение, води към неговото, добави Буруджиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР