Антиправителствените протести в България започват да притесняват Брюксел, че държавата

...
Антиправителствените протести в България започват да притесняват Брюксел, че държавата
Коментари Харесай

Протестите могат да превърнат България в следващата Полша или Унгария, пише европейско издание

Антиправителствените митинги в България стартират да тормозят Брюксел, че страната може да се трансформира в идната Полша или Унгария. Демонстрантите се оплакват от корупция и поддържаха президента в апела му за оставка на премиера Бойко Борисов, написа Euronews в следващата публикация в интернационално издание за протичащото се у нас през последните дни.
Обвиненията укрепиха опасенията измежду някои евродепутати, че България ще се сблъска с Брюксел по въпросите, които касаят фундаменталните полезности на цялата Общност.
Брюксел стартира юридически дейности по въпроси като правосъдните промени в Полша и Унгария, които се отнасят към хората, търсещите леговище.
“Онова, от което Европа би трябвало да се опасява, е че се задава нова Полша или нова Унгария ”, съобщи евродепутатът Радан Кънев.
Именно той е повдигнал въпроса в Европейския парламент за това, което по думите му е “дълбока рецесия със законността ”, “хватката върху медийния пазар ”, “бруталното партийно държание от страна на основния прокурор, което способства за спомагателното нажежаване на ситуацията ”, както и за политическата и правосъдна неустановеност в страната.
Друг евродепутат - Андрей Ковачев, който е част от партията на премиера Борисов ГЕРБ, отхвърли тези изказвания.
“Няма база за съпоставяне на България с Полша и Унгария. Има цялостна независимост. Не може да имаме образец с страна, в която има ограничавания на академичната независимост, какъвто е случая с Унгария. Има цялостна независимост всеки да показва мнението си против премиера Борисов, против държавното управление ”, уточни Ковачев.
Според различен евродепутат - Елена Йончева, която е от Групата на социалистите и демократите, цялата система е корумпирана.
“Причината е в това, че България е най-бедната страна в Европейския съюз ”, отсече тя и добави, че загубите поради корупция всяка година се равняват на 11 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР