Антиправителствени протести се проведоха днес в няколко френски градове в

...
Антиправителствени протести се проведоха днес в няколко френски градове в
Коментари Харесай

„Жълтите жилетки” се опитват да съживят движението си

Антиправителствени митинги се организираха през днешния ден в няколко френски градове в опит да бъде обещано свежо начало на ежеседмичните демонстрации за обществена правдивост и за събаряне на президента Еманюел Макрон, осведоми БГНЕС.

Движението на „ жълтите жилетки “ замря през лятото, само че водачите му се надяват да го съживят с нова вълна демонстрации в миг, в който държавното управление обмисля промяна на пенсионната система във Франция.
Жълти жилетки и анархисти заплашват срещата на Г-7 във Франция Повече от 10 000 въоръжени служители на реда се чака да пазят водачите
Полицията заяви, че към 1500 души са се събрали в южния град Монпелие, където полицейска кола е била подпалена от запалителна бомба, а чиновниците на реда са дали отговор със сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращите. Разбити са били и витрините на няколко магазина, а трима души са били задържани.

Демонстрации с присъединяване на няколко стотин души са се провели в Страсбург и Тулуза.
Сблъсъци на полиция с „ жълти жилетки " на националния празник на Франция Задържани са 157 протестиращи
Само дребна група хора е протестирала в Париж, където управляващите постановиха възбрана за демонстрации на „ Шанз Елизе”. Известният бул. стана сцена на горящи коли, разрушени витрини и принуждение от страна на „ жълтите жилетки “ през ноември предходната година.

Провокирани от нарастването на акциза за горивата, демонстрациите бързо се трансфораха в огромно придвижване против президента Макрон, който упрекват, че пренебрегва ежедневната битка за оцеляване на хората с ниски приходи във Франция.
Сблъсък сред " жълтите жилетки " и полицията във Франция Полицията в Амиен употребява сълзотворен газ против към 1200 протестиращи
Протестиращите разклатиха президентството на Макрон и най-после той беше заставен да предложи съвсем 17 милиарда евро за увеличение на заплатите и понижаване на налозите, с цел да се оправи с митингите.

Но откакто привлякоха 282 хиляди души в цялата страна, първите демонстрации на „ жълтите жилетки “ през ноември предходната година, броят на протестиращите намаляваше, а през лятото имаше няколко спорадични митинга.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР