Антиправителствени демонстранти в Хонконг се опитаха днес да блокират залата

...
Антиправителствени демонстранти в Хонконг се опитаха днес да блокират залата
Коментари Харесай

Протестиращите в Хонконг се опитаха да спрат заминаващите полети

Антиправителствени стачкуващи в Хонконг се пробваха през днешния ден да блокират залата на заминаващите полети на интернационалното летище с вярата да спрат полетите за втори следващ ден в опит да привлекат интернационално внимание към продължаващото от седмици протестно придвижване, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Скандирайки "Борба за независимост! Защитете Хонконг! ", стотици протестиращи блокираха залата на заминаващите полети в опит да попречат на пасажерите да се качат на самолетите си.
Демонстрантите бяха по-малко от през вчерашния ден, когато летищните управляващи бяха принудени да анулират над 200 заминаващи полети.

Това е петият следващ ден на митинги на летището на Хонконг. До момента са анулирани над 100 полета.

Представител на протестиращите съобщи, че те се надяват държавното управление да изгуби пари от анулирането на полетите.

В залата на идващите полети пък стачкуващи раздаваха на туристите листовки, в които се приказва за полицейски произвол, и скандираха лозунги.Главната администраторка на Хонконг Кари Лам съобщи, че продължаващата неустойчивост, безпорядък и принуждение слагат града "на път, от който няма връщане обратно ".

Според анализатори отражението на митингите на летището може да разколебае някои вложители да се базират в Хонконг, който от дълги години се популяризира като водещия бизнес център на Азия с комфортни въздушни връзки за целия район.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР