Антиправителствен протест се провежда и тази вечер в София. В

...
Антиправителствен протест се провежда и тази вечер в София. В
Коментари Харесай

Ден 74: Протестиращите скандират около двата палаткови лагера в центъра на София

Антиправителствен митинг се организира и довечера в София. В центъра на столицата има два палаткови лагера. Единият е този на майките от " Системата ни убива ", а другият бе разпънат през вчерашния ден пред президентството. Негова цел е събиране на тъжби на хора, които имат сигнали за корупция. До момента има подадени към 5 тъжби.
19-20 часа: В 74-ия ден на антиправителствени митинги, с изключение на нормалната гражданска демонстрация в центъра на София в по този начин наречения триъгълник на властта, където са постройките на Народното събрание, президента и държавното управление имаше и партийна демонстрация. Движението „ Заедно “ на проф. Александър Томов, някогашен вицепремиер, провежда Национална конференция под мотото „ Има опция “.

След края на форума с протестно шествие бе блокирано основно кръстовище на бул. " Черни връх ". Поиска се оставката на държавното управление, основния прокурор и разформироване на Народното събрание, съобщи БНР.

Без произшествия мина вечерния 73-тия митинг в София на недоволните от актуалното ръководство. Участници в митинга и протестното шествие споделиха пред БНР, че корупцията в България е нетърпима и че властта се пробва да заглуши митингите, по тази причина те желаят Европа да ги чуе. Гражданският план " Демокрация и правда " разпъна палатка пред президентството и стартира да събира сигнали за корупция, които ще изпрати на европейските институции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР