Антиправителствен протест, организиран от студенти, събра стотици хиляди чехи в

...
Антиправителствен протест, организиран от студенти, събра стотици хиляди чехи в
Коментари Харесай

Стотици хиляди чехи протестират срещу премиера си

Антиправителствен митинг, проведен от студенти, събра стотици хиляди чехи в Прага, настояващи за оставка на премиера Андрей Бабиш.

Според уредниците в слънчевия ден са излезли четвърт милион души, въпреки че тези данни към този момент нямат без значение удостоверение. Ако в действителност са се събрали 250 000 души, това ще е най-голямата проява от рухването на комунизма през 1989 година

Множеството се събра в парка Летна като кулминационна точка на продължаващо седмици наред неодобрение от премиера, разследван за спор на ползи и злоупотреби с евросредства.

Чехи дойдоха от цялата страна, като носеха плакати с надписи " Оставка! ", " Писна ни! " и доста чешки и европейски флагове. Протестът е кротичък и хората идват и с дребните си деца, споделя " Ротерс ". Организаторите от гражданското съдружие " Милион моменти за демокрацията " не поканиха политици да приказват от трибуната.

" Смятам, че на водачите ни би трябвало изрично да се подсети, че не имат страната ни, че не са над закона и че на открито има задоволително загрижени хора, чиито мозъци не са промити от пропагандата ", споделя 50-годишният Филип Рубас от Бърно, който споделя, че е бил е на първите митинги през 1989 година

Бабиш продължава да отхвърля каквато и да е виновност и е спокоен, че ръководещата коалиция ще го поддържа идната седмица на вота на съмнение.

 Стотици хиляди чехи стачкуват против премиера си
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР