Антимонополният регулатор във Великобритания обяви, че е започнал разследване на

...
Антимонополният регулатор във Великобритания обяви, че е започнал разследване на
Коментари Харесай

Великобритания разследва Booking и Trivago за скрити такси и манипулации

Антимонополният регулатор във Англия разгласи, че е почнал следствие на уеб страниците за запазване на хотели и места за настаняване Booking и Trivago за да се откри дали със своите предложения те подвеждат потребителите си, оповестява BBC.

Регулаторният орган по конкуренция и пазари (CMA) ще ревизира дали вместо да оказват помощ на клиентите си платформите не ги затрудняват в избора им. От ведомството показват, че са " загрижени по отношение на яснотата, точността и методът на показване на информацията на уеб страниците ".

Инспекторите ще проверяват дали платформите не разчитат на скрити такси, манипулиране на резултатите от търсенията и обявяваните от тях отстъпки.

Основната част от следствието ще бъде фокусирана върху продуктите на Booking и Expedia, която държи уеб страницата Trivago.

В публично известие от Trivago показват, че ще работят с регулатора за да покажат преимуществата, които дават на потребителите си. От Booking към момента не са излезли с коментар по случая.

Според данните на английското ведомство към 70% от хората, които търсят места за настаняване, употребяват сходни платформи.

Ниша Арора, която е основен шеф на CMA, разяснява пред стратегия Today на BBC: " Загрижени сме за коректността на тези уеб сайтове. Вместо да оказват помощ на своите консуматори, те в действителност могат да им пречат. ".

По нейните думи е допустимо резултатите от търсенията на платформите да не се класират само по отношение на желанията, посочени от потребителите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР