Антимонополният регулатор на Полша (UOKiK) образува дело срещу Газпром“ за

...
Антимонополният регулатор на Полша (UOKiK) образува дело срещу Газпром“ за
Коментари Харесай

Глоба от 50 млн. евро заплашва Газпром заради дело в Полша

Антимонополният регулатор на Полша (UOKiK) образува дело против „ Газпром “ за непредоставяне на информация по следствието за „ Северен поток – 2 “. Глобата може да доближи сумата от 50 милиона евро, се споделя в известие на ведомството, представено от БГНЕС.
Обвинението е в липса на съдействие в хода на провеждано антимонополно следствие, заяви РИА Новости.
Глобата за отхвърли да бъде предоставена информация може да бъде наложена, без значение от последствията, произлизащи от производството по договорката без единодушието на шефа на UOKiK.
Става въпрос за правосъден развой, обвързван с построяването на „ Северен поток – 2 “. През 2018 година UOKiK повдигна обвиняване на шест компании за финансиране строителството на газопровода без нужното позволение. Става въпрос за компании, които влизат в интернационалните групи на „ Газпром “, швейцарската „ Engie Energy “ и холандските „ Uniper “, OMV, „ Shell “ и „ Wintershall “.
В началото на 2020 година управлението на UOKiK разгласи, че се е обърнало към „ Газпром “ с молба да даде документите, имащи отношение към делото, само че не е получило желаната информация. Става въпрос за договорите, подписани от дъщерната компания на „ Газпром “ с останалите компании, които финансират построяването на „ Северен поток – 2 “.
Законодателството планува финансови наказания до 50 милиона евро.
През 2019 година UOKiK наложи санкция на „ Engie Energy “, която не даде достъп до желаната от антимонополното ведомство информация.
Участниците в правосъдния спор може да бъдат санкционирани за сумата до 10 % от годишния оборот на компанията.
Предисторията ще намерите в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР