Антимонополният орган на ЕС нареди на американския производител на чипове

...
Антимонополният орган на ЕС нареди на американския производител на чипове
Коментари Харесай

ЕС използва безпрецедентно оръжие срещу технологичен гигант от САЩ

Антимонополният орган на Европейски Съюз подреди на американския производител на чипове Broadcom неотложно да приключи антиконкурентните практики при продажбите, употребявайки невиждано оръжие против огромен американски софтуерен колос, осведоми Агенция Франс Прес.

Европейската комисия предприе извънредно необикновен ход. Комисията подреди на един от пионерите от Силициевата котловина да направи краткотрайни промени , до момента в който следствието тече. Брюксел се базира на " непоправими " вреди за конкуренцията.

Решението идва в внимателен миг в трансатлантическите връзки и рискува да ядоса президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който неведнъж упреква Европейски Съюз, че незаслужено нападна американските колоси. Също идва два дни преди Съединени американски щати да наложат мита върху европейски артикули за 7,5 милиарда евро в отговор на нелегално субсидиране на Airbus от Европейски Съюз.

Европейският комисар по въпросите на конкуренция Маргрете Вестагер предизвести, че държанието на Broadcom " евентуално, при неналичието на интервенция, ще докара до сериозна и непоправима щета за конкуренцията ".

Имаме мощни сигнали, че Broadcom, водещият международен снабдител на чипове, употребявани за сет топ бокс за тв приемници и модеми, е замесен в антиконкурентни практики , акцентира Вестагер.

От Broadcom оповестиха, че ще апелират решението пред европейските съдилища " и в това време ще осъществим заповедта на Комисията ".

Антимонополният орган на Европейски Съюз погна американските софтуерни компании , като към този момент се проверяват Гугъл, Apple и Amazon.

Комисията има информация, че Broadcom може би изисква от компаниите да купуват единствено съставни елементи на американския производител , а също по този начин подсигурява отстъпки и други изгоди, в случай че купуват огромни количества.

Глобата за Broadcom може да възлиза на 10% от годишните продажби на компанията.

През 2009 година Intel беше санкциониран с 1 милиард евро при сходен случай. Гугъл получи санкции за общо 8 милиарда евро, а Qualcomm неотдавна беше санкциониран с 1 милиард евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР