Антималарийното лекарство хидроксихлорохин не помага на пациентите, а понякога и

...
Антималарийното лекарство хидроксихлорохин не помага на пациентите, а понякога и
Коментари Харесай

Британски учени: Хидроксихлорохинът не помага при коронавирус

Антималарийното лекарство хидроксихлорохин не оказва помощ на пациентите, а от време на време и утежнява здравословното положение на пациенти, заболели от ковид. До този извод са стигнали английски учени, които разгласиха предварителните резултати от проучване, оповестява електронната библиотека medRxiv.
" Предварителните резултати от нашите рандомизирани клинични тествания свидетелстват за това,че хидроксихлорохинът не е ефикасно средство за лекуване на пациенти, приети в болница с COVID19. Нещо повече, те прекарваха повече време в болница, по-често умираха или се нуждаеха от апарати за изкуствена вентилация, спрямо пациентите, лекувани с обичайни способи ", написаха учените, представени от 24 часа.
Британските медици от асоциацията " Рикавъри " под управлението на професора от Оксфордския университет Мартин Ландрей организираха първите своите клинични изследвания с присъединяване на 1500 доброволци, болни от COVID-19, които се съгласиха да вземат присъединяване в опитите. Паралелно медиците следиха здравните индикатори на към 300 хиляди английски пациенти, станали жертва на коронавирусната зараза и получили обичайната терапия. Експериментът протекъл при такива условия, при които нито лекарите, нито пациентите знаели какво тъкмо получават доброволците.
Приемът на хидроксихлорохин не донесъл никакви изгоди на заболелите. В течение на един месец 26,8 на 100 от получилите хидроксихлорохин не могли да се оправят с инфекцията. Процентите на пациентите на плацебо се оказали с по-добър късмет - 25 на 100 не могли да се оправят с инфекцията в продължение на 30 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР