Антимафиоти предотвратиха незаконна сделка с движими културни ценности, научи БТА.

...
Антимафиоти предотвратиха незаконна сделка с движими културни ценности, научи БТА.
Коментари Харесай

Спецакция на ГДБОП: Предотвратиха незаконна сделка с движими културни ценности

Антимафиоти предотвратиха противозаконна договорка с движими културни полезности, научи Българска телеграфна агенция. За акцията потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.

Оперативна информация за договорката постъпила през вчерашния ден. Служителите на ГДБОП задържали към 14:00 ч. на бул. " Ал. Стамболийски " в региона на кръстовището с бул. " Христо Ботев " в София четирима души. 

В автомобил антимафиотите намерили шест антични монети, две от тях - от жълт метал, а четири - от сребрист метал. Впоследствие е арестувано още едно лице в Стара Загора, имащо директно отношение към незаконната активност.

Претърсени са още седем жилища и два автомобила - благосъстоятелност на арестуваните.

В село Цар Калояново, общ. Пловдив, в помещение, стопанисвано от едно от лицата, е открита работилница с две матрици за правене на подправени антични монети. В жилището на второто лице в Харманли са открити седем матрици за правене на подправени антични монети и четири предмета, имащи белези на културни полезности. В жилището на третото лице в  Симеоновград са открити 13 боеприпаса, пет предмета с белези на културни полезности, три металотърсача и шест пити за тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР