Антимафиоти от специализирания отдел Киберпрестъпност при ГД „Борба с организираната

...
Антимафиоти от специализирания отдел Киберпрестъпност при ГД „Борба с организираната
Коментари Харесай

ГДБОП разби сайтове за продажба на фалшиви стоки на известни марки

Антимафиоти от профилирания отдел " Киберпрестъпност " при Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, взаимно със свои сътрудници от Бургас, преустановиха действието на интернет уеб страниците www.chantichki.com и www.chantichki.bg. Причината - продажба на подправени артикули онлайн (нарушение на член 172б от Наказателния кодекс).
Изяснено е, че разпространяването на подправените артикули посредством интернет уеб страниците е ставало паралелно и с продажби посредством магазини и компании на територията на Слънчев бряг.
При процесуално-следствените дейности от комерсиалните обекти и от частни адреси е конфискувано огромно количество артикули, за които няма подписан контракт с притежателите на изключителното комерсиално право на предпазените марки. Конфискувани са над 600 продукта, носещи отличителните белези на международни търговски марки: Louis Vuitton, Michael Kors, Guess, Disney, Puma, HUGO BOSS, Nike, Adidas и други.
Действията на ГДБОП са резултат от използването на тактиката за противопоставяния на закононарушенията, свързани с нарушение правата на интелектуална благосъстоятелност, авторско право и сродни права. В резултат през май 2018 година България беше извадена от така наречен " черен лист - 301 " за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност на Търговския департамент на Съединени американски щати.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР