Антимафиоти от ГДБОП са разбили 109 банди през миналата година.

...
Антимафиоти от ГДБОП са разбили 109 банди през миналата година.
Коментари Харесай

109 банди разбити при акции на ГДБОП

Антимафиоти от ГДБОП са разрушили 109 банди през предходната година. Това излиза наяве от доклада за работата им през 2017 година, който е оповестен на интернет уеб страницата им. Според статистиката, след акции на спецполицаите са били повдигнати 860 обвинявания на членове на мафиотски организации, трафиканти на хора, киберпрестъпници и подкупни служители. През 2016 година подведените под отговорност гангстери са били двойно по-малко – 437. В статистиката обаче няма данни, какъв брой са наказаните след акциите през годините.

През предходната година антимафиотите са провели общо 220 интервенции. 141 са взаимно с непознати служби. Приключените и изпратени на прокуратурата следствия са 350. Само през юунари т. година ГДБОП са провели 11 интервенции. От тях четири са по члена от Наказателния кодекс за проведена незаконна група.

Разследванията на Данък добавена стойност измами понижават през годините пък стана ясно от отговора на вътрешния министър Валентин Радев по време на парламентарния надзор в петък. Той регистрира, че в ГДБОП през 2012 година е имало 24 следствия. За 2015 и 2016 година общият им брой е 28, а през предходната година те са 12. В Националната полиция в последните 4-5 години има приблизително по 130 следствия на Данък добавена стойност измами.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР