Антимафиоти и агенти на ДАНС са участвали в успешна международна

...
Антимафиоти и агенти на ДАНС са участвали в успешна международна
Коментари Харесай

Службите се похвалиха с международна акция срещу схема с криптовалута

Антимафиоти и сътрудници на ДАНС са взели участие в сполучлива интернационална интервенция, ориентирана против огромна скица за измами и пране на пари посредством основаване и разпространяване на криптовалутата уанкойн (OneCoin), оповестиха от спецпрокуратурата в петък.

Българските служби са направили редица дейности в София по правосъдна поръчка за правна помощ от прокуратурата в немския град Билефелд (Северен Рейн-Вестфалия), изпратена още през октомври м.г.

Основна цел на проверяващите в София е била компанията " Уан Нетуърк сървисиз " ЕООД и свързани с нея лица, в това число две българки с немско поданство.

Задачата на родните проверяващи е била да открият местонахождението на сървурът, посредством които се " копае " и популяризира уанкойн. На 17 и 18 януари в наличието на представители на Европол и немски проверяващи са претърсени офисите на " Уан Нетуърк сървисиз ", както и на 14 други сдружения. Иззети са голям брой материални доказателства, в това число сървъри. Като очевидци са разпитани 50 души, само че за арести не се оповестява.

" OneCoin Ltd. " е записано в Обединените арабски емирства и работи посредством стотици свързани с него сдружения на 4 континента. То вкарва разплащания с уанкойн (по сходство на криптовалутата биткойн). В Германия и в други страни разпространяването на уанкойни е неразрешено. Според локалните контролни органи уанкойните служат като платежно средство, посредством което се заобикаля локалното законодателство, уреждащо платежните услуги ", прецизират от спецпрокуратурата.

Допълват и, че немските проверяващи подозират, че посредством тази скица е допустимо да се финансира проведената престъпност и даже терористични организации. Засега обаче няма никакви съответни детайлности в тази посока.

Според спецпрокуратурата българското сдружение " Уан Нетуърк сървисиз " ЕООД е изпълнявало функционалностите на в действителност търговски представител на " OneCoin Ltd. " и в действителност дистрибутор на основаната от него виртуална валута. В момента активността на свързани с " OneCoin Ltd. " сдружения се проверява още в Англия, Ирландия, Италия, Съединени американски щати, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и доста други страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР