Антимафиот от ГДБОП е задържан при акция на Специализираната прокуратура

...
Антимафиот от ГДБОП е задържан при акция на Специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Арестуваха антимафиот от ГДБОП заради събиране на Такса спокойствие

Антимафиот от ГДБОП е арестуван при акция на Специализираната прокуратура по обвиняване за присъединяване в незаконна тайфа.

Той е някогашен чиновник на IV РУ-София, където преди месец беше разрушена група от униформени на бранш " Икономическа полиция ", събиращи " Такса успокоение ". Прокуратурата е повдигнала обвинявания към четирима от петимата арестувани. Три от лицата сега са с мярка " Задържане под стража ", един е с " Парична гаранция " поради влошено здравословно положение.

Арестът на антимафиота е обвързван с следствието по случая.

" Обвинението е за присъединяване в тази незаконна група и персонално укривателство. Става въпрос, че са известни случаи, в които служителят на Министерство на вътрешните работи е предупреждавал притежатели на магазини за идни инспекции, касаещи продажба на артикули ментета. Доказани са няколко такива случая. Тази активност е реализирана, до момента в който служителят е бил в IV РУ- София ", сподели за бТВ зам.-главният прокурор Иван Гешев и добави, че сега мъжът работи в ГДБОП.

Гешев сподели още, че не е имало твърда цена за " Такса успокоение ", а е зависело от активността и оборота на комерсиалния обект.

Ръководителят на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов допълни, че няма съответна причина служителят да е напуснал IV РУ-София. " Той е подал заявление да бъде преназначен в ГДБОП, към този миг не е имало спънки това преназначение да не бъде осъществено. Досега за него не е имало сигнали. След като завърши инспекцията, служителят ще бъде дисциплинарно уволнен ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР