Антикорупционният фонд /АКФ/ изпрати отворено писмо до главния прокурор и

...
Антикорупционният фонд /АКФ/ изпрати отворено писмо до главния прокурор и
Коментари Харесай

АКФ с отворено писмо: Разпитайте Делян Пеевски за твърденията му!

Антикорупционният фонд /АКФ/ изпрати отворено писмо до основния прокурор и ръководителите на КПК и ДАНС . В него те приканиха да бъде разпитан депутатът от Движение за права и свободи и водач на парламентарната група Делян Пеевски

Вчера той разгласи, че има нерегламентирани дейности в Президентството . Точното изявление на Пеевски, повторено няколко пъти, е: “тъмна институция, цялостна с кеш на база на разграбването на страната ” , като в него той загатва две имена – Копринков и Сотир Ушев .

„ В една правова страна всичко това, изречено от народен представител и водач на парламентарна група, е задоволително съображение за предприемане на дейности по подготвеност за изясняване на тези изказвания, които да стартират с неговия разпит. Напомняме, че всички длъжностни лица имат категорично обвързване по Наказателно-процесуалния кодекс да уведомяват управляващите при данни за закононарушения, а не да вършат голи медийни заявления. За това Ви предлагаме да изясните съществуването или неналичието на такава информация и да уведомите за това нас и българските жители. Смятаме за значимо да се откри дали в тази ситуация става дума за опасност посредством медиите или притежавани данни за действителни престъпления “ , показват в отвореното си писмо от АКФ. И допълват:

„ Подобни едностранни политически изказвания в некритична медийна среда и без следващи институционални дейности са извънредно нездравословни за демокрацията, без значение от това какви полезности се декларират преди и след тях. По сходен метод българското общество в никакъв случай не разбра какво тъкмо беше свършено по институционалните инспекции на самия господин Пеевски, с което улесниха завръщането му в политиката от първи ред на българския парламент, макар санкционирането му за корупция от Съединени американски щати и Англия. “

Необходими са дейности, с които Вашите институции да разсеят подозренията, че са единствено комфортен инструмент на самозабравили се политици, и да поемат своите функционалности по Конституцията и законите на страната , безапелационни са още от АКФ. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР