Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с искания подкуп от шефа

...
Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с искания подкуп от шефа
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд дава случая с искания подкуп от шефа на БАБХ на европейските прокурори

Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с претенции рушвет от шефа на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) на европейските прокурори. Това заяви Българска телеграфна агенция във вторник, цитирайки организацията.

Става дума за появилия се в медиите, съпроводен с

Според наличието на записа от Даскалов се желае да не основава спънки на сдружението, което реализира фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Във връзка с това му е занесена „ една документи “ в плик, който той отхвърля да вземе.

В сигнала на Антикорупционния фонд от вторник е посочено, че в изнесената информация за фитосанитарния надзор на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево ” има подозрения за повреден финансов интерес на Европейския съюз.

Според АКФ може да се направи догатката, че реализирането на фитосанитарен надзор през частно комерсиално сдружение на границата може да е довело до ощетяване на бюджета от несъбрани такси.

Друга допустима последица съгласно АКФ е нарушаване на разпоредбите за импорт и разпространяване на артикули в Европейския съюз, защото "Капитан Андреево " е външна граница на Съюза. Стоките, които се придвижват в камиони през границата, подлежат на

По време на ръководството на ГЕРБ този надзор е възложен от държавната БАБХ на частното сдружение "Евролаб 2011 ". Настоящото държавно управление извърши редица инспекции на мястото. В началото на месеца БАБХ още веднъж пое фитосанитарния надзор по границата. По-късно постъпиха сигнали за закани против представители на "Продължаваме смяната ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР