Антикорупционния фонд (АКФ) публикува във Facebook видео, в което разказва

...
Антикорупционния фонд (АКФ) публикува във Facebook видео, в което разказва
Коментари Харесай

Антикорупционния фонд показа шампионите по преференции на парламентарния вот

Антикорупционния фонд (АКФ) разгласява във Фейсбук видео, в което споделя за някои от кандидат-депутатите, събрали най-вече преференции на предварителните парламентарни избори през ноември.

Припомняме, че от АКФ направиха разбор на рискови секции, в които се получават странни резултати - да вземем за пример поддръжката за дадени партии се усилва или спада фрапантно в границите на няколко месеца.

Първият " воин " е Стефан Апостолов - някогашен футболен арбитър и народен представител от ГЕРБ. Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов , прочут със към някогашния министър председател Бойко Борисов , е получил 90% от преференциите в 26 секции. А на три места - Градево, Ракитна и Симитли взима 100 % за своята партия.

Подобен образец на за национална обич е и Веселина Радославова от Движение за права и свободи. Тя събира към 1500 преференции, като 736 от тях са единствено в 3 секции - всичките в едно учебно заведение в Самоков. Така изненадващо измества от първото място в листата някогашния министър в кабинета " Орешарски " Петър Чобанов, само че по-късно се отхвърля от мястото си в негова изгода. Радославова се оказва внучка на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев, по-известен като Бат Сали.
Борисов публично се отхвърли да влиза в Народното събрание, Пеевски обаче не
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е народен представител от 47-ото Народно заседание. Това излиза наяве от решение, оповестено на уеб страницата...

В същия квартал на Самоков, в същото учебно заведение Михаил Михайлов - общинар от Българска социалистическа партия, записва впечатляващите 630 - от над 1500 преференции за себе си.

Илтер Бейзатов Садъков не остава по-назад в класацията за любимци.   Той е   някогашен деятел на Движение за права и свободи, в този момент претендент от ГЕРБ. На изборите през юли той има 6799 преференции, а на последните " единствено " 2215. Но на процедура в 10 секции той взима над 80% от гласовете за ГЕРБ. Половината от тези секции са регистрирани като рискови и по време на изборите през юли.

Последният " воин " на описа е Георги Станков - народен представител от ГЕРБ. В хасковския 29 МИР Станков, който е към този момент неколкократен народен представител от ГЕРБ оставя зад себе си конкуренцията на 4 април с над 13 600 преференции. През ноември още веднъж е водач с над 70% от гласовете дадени за ГЕРБ в 16 секции. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР