Антикорупционната комисия започна проверка на апартаментите на властта. Снимка: btvnovinite.bg

...
Антикорупционната комисия започна проверка на апартаментите на властта. Снимка: btvnovinite.bg
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява апартаментите на властта

Антикорупционната комисия стартира инспекция на жилищата на властта.

Снимка: btvnovinite.bg

Върховната прокуратура подреди още четири инспекции на комисията поради изказвания в медиите за закононарушения по работа от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.
Антикорупционната комисия се самосезира за покупката на евтините парцели от политици КПКОНПИ ще ревизира пазарните цени на парцелите, произхода на средствата за покупката им, както и опция за търговия с въздействие и спор на ползи
Проверките би трябвало да изяснят има ли корист със служебно състояние при изповядване на покупко-продажбите.

Снимка: btvnovinite.bg

Трябва да бъде открито i има ли спор на ползи при гласуването на поправките на Закона за устройство на територията и дали това е облагодетелствало компания „ Артекс”, от която четиримата политици са купили по-евтини парцели.

Строителят съобщи, че „ проверяващите органи ще ви дават нашата позиция по тематиката, когато и в случай че преценят”.

Снимка: btvnovinite.bg

Продължават и политическите мнения по абсурда.

Премиерът разгласи, че всички виновни ще си понесат последствията, а в ГЕРБ видяха в протичащото се компроматна офанзива.

Рано сутринта на изненадваща аудиенция в Народното събрание пристигна правосъдният министър Цецка Цачева. Тя разгласи, че е сезирала прокуратурата и упорства договорката с нейния апартамент да бъде тествана.
Цачева изиска инспекция от основния прокурор за жилището си Поправката в закона няма отношение към обекта на компания "Артекс ", разясниха от ГЕРБ
Междувременно Цветан Цветанов от Велико Търново разгласи, че абсурдът с жилищата е избирателен компромат и офанзива против него.
Цветанов: Ако се откри, че не съм направил нищо нелегално, ще получа ли опрощение По думите му целеустремено се прави компроматна офанзива против него преди евроизборите
„ Искам единствено да попитам дали откакто завърши всичко и когато всичко се откри, че е в границите на закона, дали иска ми се извини някой за това”, уточни той.
Нови разкрития по абсурда с евтините жилища за властимащи (ОБЗОР) Четирима души се оказаха с жилища в първокласната постройка „ Летера ”
И съдружният сътрудник на ГЕРБ видя предумисъл в разкритията. „ Нека да изчакаме инспекциите да минат, тъй като другояче ме вкарвате в предизборна акция. Честно казано, леко и на това ми намирисва”, сподели вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

От Брюксел министър председателят Бойко Борисов разгласи, че следва среща на високо ниво в ГЕРБ, на която всичко да бъде изяснено.
Борисов: Убеден съм, че ГЕРБ не са подкрепили закон в интерес на „ Артекс ” Премиерът добави, че в случай че бъдат потвърдени нарушавания - отговорните ще си понесат следствията
„ Като се прибера, ще събера сътрудниците и ще преценим. Ако има такова нещо, ще си понесат следствията. Много ясно и тъкмо го споделих – всеки, който си е превишил правата. Цветанов, ГЕРБ, Ок, ние нашите последици ще си ги понесем, дали ще е леке, дали ще е белег. Тази партия съм я основал, с цел да се бори с корупцията на комунистите към този момент столетия”, сподели Борисов.

Срещата се чака в края на идната седмица.

„ В България корупцията към този момент е държавна политика”, разгласи преди минути на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка разкритията за жилищата на властта.

Според нея „ това не е леке, което Борисов може да почисти от костюма си”. Нинова още веднъж изиска и оставката на кабинета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР