Антикорупционната комисия съобщи, че е установила несъответствие в подадената от

...
Антикорупционната комисия съобщи, че е установила несъответствие в подадената от
Коментари Харесай

Антикопрупционната комисия даде срок на Порожанов да си оправи имотната декларация

Антикорупционната комисия заяви, че е открила противоречие в подадената от министъра на земеделието Румен Порожанов имуществена декларация за 2018 година. От КПКОНПИ не прецизират защо тъкмо противоречие става дума. Посочва се единствено, че му е даден период да подаде коригиращ документ.

През март при показване на доклада за активността на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който сега поради скандал с недекларирана тераса е в отпуск, разгласи от парламентарната естрада за фрапиращи пропуски в обществените заявления, като сподели, че повече от 700 от подадените за 2018 година са с пропуски или несъответствия.

Порожанов: Всичко съм заявил към Национална агенция за приходите и КПКОНПИ, нищо не е укрито!

След това се разбра, че става дума за министри, заместник-министри, висши държавни чиновници. Всички те по закон са получили право да подадат коригиращи документи, които след обработката им ще бъдат оповестени на уеб страницата на Антикорупционния орган.

Кога ще стане това не се знае. Не ясно и какво е разминаването, открито от комисарите в декларацията на Румен Порожанов, нито дали е подал коригираща декларация. Ясно е обаче, че в случай че земеделският министър не е подал коригираща декларация или тя не изяснява откритата разлика сред заявеното и притежаваното от него, против Порожанов може да стартира процедура по лишаване на имуществото му.

Заради медийни изказвания, че КПКОНПИ не е разгласила напълно или че е трансформирала декларацията на Порожанов, Антикорупционната комисия прецизира, че е „ разгласила на интернет портала си всички подадени заявления за имущество и ползи за 2018 година, на лица, заемащи висши обществени длъжности, в това число и декларацията на Румен Андонов Порожанов “.

Министърът „ е присъединил информация за лице, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала “, само че е „ заявил е пред Комисията, и че не желае да бъде оповестена информация по отношение на лицето “, се показва в известието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР